Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

John Lennon – Yoko Ono - Double Fantasy (1980) Rock


Πέντε χρόνια, χωρίς κυκλοφορία για τον John Lennon ήταν πολλά. Ο ερχομός του γιού του, άλλαξε την ζωή του (και σε ποιόν δεν συμβαίνει άλλωστε…) Η έβδομη προσωπική του κυκλοφορία, το comeback του, σε συνεργασία με τον αινιγματικό έρωτα της ζωής του την Yoko Ono, έμελε να είναι και η τελευταία του.
Το “Double Fantasy” ηχογραφήθηκε με μυστικότητα , με μουσικούς με τους οποίους δεν είχε ξανασυνεργαστεί και οι οποίοι πρόβαραν χωρίς να γνωρίζουν σε ποιανού το δίσκο θα συμμετάσχουν. Ο John και η Yoko υπέγραψαν με την νεοσύστατη Geffen και το άλμπουμ ακολούθησε την κυκλοφορία του singleStarting Over”. Κάθε τραγούδι του John ακολουθείται από ένα της Yoko, ενώ γίνεται μέχρι και διάλογος στην μαγική τριάδα “Give me something”-Yoko, “Im losing you  John, “Im moving on”-Yoko. Ακούγοντας B52’s, The Pretenders συνειδητοποιεί πόσο κοντά βρίσκονται στην μουσική που γράφει η Yoko. Έτσι η rock, μπαλαντοειδής προσωπικότητα του, θα συνδυαστεί με την alternative/punk πλευρά της Yoko. Οι στίχοι μιλάνε για την σχέση τους, τα σκαμπανεβάσματα, τον έρωτα, καθώς και την περίοδο που ο Lennon απείχε από την μουσική βιομηχανία και πόσο πολύ του είχε λείψει αυτό.
Ακούω αυτά τα τραγούδια από την ηλικία των 7, και συνειδητοποιώ πόσο φρέσκος ακούγεται ο δίσκος και σήμερα και πόσο εκπληκτικές κιθάρες περιέχει. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τα αγαπημένα του ελληνικού ραδιοφώνου “Woman” και “Watching the Wheels”, ενώ κλείνει ειρωνικά με το “Hard times are over”-Υοkο.
Αν δεν είχα ακολουθήσει η δολοφονία του John υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το άλμπουμ να πήγαινε άπατο…Τα έφερε όμως έτσι η μοίρα και το άλμπουμ πούλησε πολύ καλά…. 
Αυτός ο τεράστιος καλλιτέχνης είχε μπει σε δημιουργική και πάλι τροχιά, ζούσε υπέροχα με το άλλο του μισό και το παιδί του, δυστυχώς όμως όλα θα τελείωναν στις 8 Δεκεμβρίου του 1980. Ο Mark David Chapman, λίγες ώρες μετά αφού είχε πάρει το αυτόγραφο του John τον πυροβόλησε 4 φορές στην πλάτη, έξω από το διαμέρισμα του στο Manhattan.

Ακούστε το “Double Fantasy”, αυτή την σπουδαία ροκ κληρονομιά που άφησε για όλους μας.

Εταιρεία: Geffen

Ημερομηνία: 17.11.1980

(Πηγές: Wiki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου