Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Τα καλύτερα άλμπουμ του 2017 (Doom, hard rock, psychedelic rock, metal, stoner)



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, παρουσιάζω τα καλύτερα άλμπουμ, με μοναδικό κριτήριο το λιώσιμο κατά την διάρκεια της χρονιάς. Αυτά δηλαδή που άκουσα σε βαθμό που πλέον τα θεωρώ κλασσικά, πάντα σύμφωνα με το προσωπικό μου γούστο! Για πρώτη φορά είναι 15, και μάλιστα 3 από Ελληνικές μπάντες, που αποδεικνύει την φοβερή δουλειά που γίνεται στην χώρα μας! Καλές ακροάσεις!



1. DoolHere Now There Then

Σκοτεινή, επιβλητική rock, με συνεχείς διακυμάνσεις στο tempo, (τρεις) λυσσασμένες κιθάρες και διάχυτη την αισθητική των The Devils Blood (δισολίες). Το rhythm section  βγάζει φωτιές, ενώ η φωνή της Ryanne και το ύφος των φωνητικών της προσδίδουν μια alternative και gothic χροιά στο αποτέλεσμα.
Το “Here, Now, There, Then” είναι ο πληρέστερος και καλύτερος δίσκος του 2017, που του αξίζει να ακουστεί από ευρύτερο rock/metal κοινό.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ


2.The MyrrorsHasta la Victoria

Οι όροι stoner και ψυχεδέλεια δεν τους χωράνε πλέον. Ο ήχος τους είναι The Myrrors. Επιστρατεύουν πνευστά (πολλά πνευστά!), τουμπερλέκια, κουδούνια ποδηλάτων (!), τριζόνια (?), και μεγαλουργούν! 


3.The Road Miles – Ballads for the wasteland
Ένα σπουδαίο έργο τέχνης. Διαβάστε το Review στο Rockpages.gr εδώ.

 4. CruthuThe angle of eternity



Αργοί ρυθμοί, χαμηλά κουρδισμένη κιθάρα, μπάσο που πρωταγωνιστεί συχνά, (“Seance”, “From the sea”) και παύσεις, που είναι πιο σημαντικές από τη μουσική που γράφουν πολλά συγκροτήματα του είδους. Θυμηθείτε το review εδώ 

5.The Night Flight Orchestra – Amber Galaktik

Απολαύστε υπεύθυνα, 80’s feeling, ανακοινώσεις πτήσεων από αεροσυνοδούς, σόλο σαξόφωνο και κολλητικές όσο και χορευτικές τραγουδάρες. Θυμηθείτε το review εδώ.



6.The Devil and the Almighty Blues II
Οι Νορβηγοί μας είχαν καλέσει στο γάμο των delta blues με το stoner, με το I (2015) ντεμπούτο τους.
Η έγγαμη ζωή τους είναι υπέροχη και το αποδεικνύουν με το ΙΙ που είναι ακόμη καλύτερο από τον προκάτοχό του. Κολασμένο, επαναλαμβανόμενο heavy riffing, παθιασμένα (και λίγο παραμορφωμένα) φωνητικά, με την ικανότητα ενίοτε να συγκινούν σφόδρα!

 7.Flesh of the starsAnhilla

Μια τελετουργία 45 λεπτών, χωρισμένη σε 7 μέρη συμπεριλαμβανομένου προλόγου και επιλόγου. Ξεκινάει ως doom ελεγεία και θα καταλήξει ο απόλυτος συνδυασμός των Sabbath (των 5 πρώτων) με τα ατμοσφαιρικά instrumental μέρη των Pink Floyd. “Μικρή” μπάντα, απλοϊκό αλλά τεράστιο αποτέλεσμα. Ανακαλύψτε τους!


8.Dream Machine – The Illusion 

Μεγάλες αγάπες: Progressive 70’s rock, , Rock opera’s, Uriah Heep. Πολύ Uriah Heep. Groovάτο hard rock , με occult προεκτάσεις και αντρικά γυναικεία φωνητικά να εναλλάσσονται. Καλοδουλεμένο, σχεδόν ολοκληρωτικά καθοδηγούμενο από τα πλήκτρα, άσχετα εάν το εξώφυλλο θυμίζει Τόνυ Σφήνο, αποτελεί την πιο σοβαρή 70’s ρέτρο πρόταση για το 2017.


9.Rituals of the oak – Mark III

Οι Αυστραλοί είναι εντυπωσιακοί. Epic doom με γυναικεία φωνητικά, που ακολουθούν μοτίβα πολύ κοντινά στους θρυλικούς Zed Yago (θυμηθείτε το αφιέρωμα εδώ.) Δεν διστάζουν να funkάρουν αλλά εντέλει θα σας ανατριχιάσουν με το “Sorceress”.
 

10.Horisont- About time

Το τρένο των Horisont δεν αλλάζει πορεία πλέον. Στο νέο τους “About time” διατηρούν όλα τα στοιχεία που τους έκαναν να ξεχωρίσουν (πάλι με concept) και γράφουν ακόμη πιο άμεσα (και μικρά σε διάρκεια) τραγούδια. Θυμηθείτε το review εδώ
 

11.AvatariumHuricanes and Halos

Με την σπουδαιότερη γυναικεία hard rock φωνή εκεί έξω (Jennie Ann Smith) και την κιθαριστική μεγαλοπρέπεια του έμπειρου Marcus Jidell, οι Avatarium έχουν στις τάξεις τους ένα ζευγάρι (και στη ζωή) που είναι ικανό να δημιουργήσει καταπληκτική μουσική! Και για τρίτη φορά το καταφέρνει και μάλιστα με δυο νέα μέλη (μπάσο και πλήκτρα) που αποδίδουν μέγιστα. Διαβάστε το Review στο Rockpages.gr εδώ .




12.LykantropiLykantropi


Το “Black Old Stone” που ανοίγει είναι ένας ύμνος για τον 70’s hard rock ήχο και τις επιρροές των συμπατριωτών Witchcraft και Graveyard να είναι εμφανέστατες.
Διαφοροποιούνται λόγω των αντρικών και γυναικείων φωνητικών, ενώ στη συνέχεια επικεντρώνονται περισσότερο στη folk και τα late 60’s. Κορυφαίο που συνδυάζει όλα τα παραπάνω το 7λεπτο “Julie” (Old Death Whisper).




13. NeedHegaiamas


Φτάνοντας αισίως στην τέταρτη δουλειά τους, μας παραδίδουν ένα δίσκο που σφύζει από έμπνευση, δημιουργικότητα και εκτελεστική δεινότητα. Διαβάστε το Review στο Rockpages.gr εδώ.




14.Rusty BonezWrath


Ποιες είναι οι προσδοκίες από ένα άλμπουμ του ευρύτερου heavy rock χώρου; Δυνατή παραγωγή, πορωτικά riff, αξιομνημόνευτα τραγούδια/ρεφραίν και να σου δημιουργείται η ανάγκη να δεις την μπάντα live. Οι Rusty Bonez τις εκπληρώνουν όλες. Διαβάστε το Review στο Rockpages.gr εδώ.


15.Lunar Shadow – Far from the light
Ένα αψεγάδιαστο επικολυρικό διαμάντι του heavy metal. Συνδυασμός των καλύτερων Maiden Candlemass και Warlord, πολύ κοντά στο κορυφαίο “The Eternalist” των Agatus, μου προκάλεσε απανωτά εγκεφαλικά προσπαθώντας να ξεχωρίσω ένα προτεινόμενο τραγούδι.
 

 
 
 
 

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου