Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Hindi Zahra @ Fuzz 8.12.2018


Μαροκινό ηφαίστειο εξεράγη στο Fuzz το βράδυ του Σαββάτου.

Αν δεν κάνω λάθος η πρώτη φορά που μας επισκέφθηκε η Hindi Zahra ήταν αρχές του 2017, όταν και σήκωσε στο πόδι στο πόδι ολόκληρο το κοινό του  Παλλάς. Τον Απρίλη του 2018 λόγω αδυναμίας έκδοσης βίζας για την συμπατριώτες μουσικούς της οι εμφανίσεις της ακυρώθηκαν. Το Σάββατο της 8ης Δεκεμβρίου (προηγήθηκε η Θεσσαλονίκη μια μέρα πριν), η ξεχωριστή αυτή περίπτωση καλλιτέχνιδας έδωσε ένα μοναδικό show στο Fuzz και ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία για μια καλή συναυλία. Η γυναίκα είναι γεννημένη για το σανίδι. Τεράστια καλλιτεχνική περσόνα, γέμισε πραγματικά την σκηνή για 2 ώρες με την υπέροχη-αψεγάδιαστη φωνή της αλλά συνδυάζοντας και τις ικανότητες της στην υποκριτική και το χορό!
Μιλάμε για απίστευτη επικοινωνία με το κοινό, συνεχή επαφή (ακόμα και προσωπική, δείχνοντας με το δάχτυλο), ζητώντας την συνδρομή μας στο τραγούδι ή ακόμα περισσότερο την ενίσχυση μας με  παλαμάκια. Σκέρτσο, νάζι, παιδικότητα και στο επόμενο γύρισμα ή τραγούδι, σοβαρή, επιβλητική, μυστικιστική, μαγευτική. Για πολλά χρόνια πριν την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ η Hindi Zahra είχε “χτίσει” το όνομα της στις σκηνές του Παρισιού αλλά και άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων και φυσικά του Μαρόκο της πατρίδας της.
Για αυτό έγινε γνωστή, για την παρουσία της στο σκηνή και αυτό απέδειξε για άλλη μια φορά το βράδυ του Σαββάτου στο όχι γεμάτο Fuzz (ίσως λόγω εισιτηρίου). Τα τραγούδια των 2 άλμπουμ της (“Handmade”-2010, “Homeland”-2015)  αποδόθηκαν εξαιρετικά, πολύ ανώτερα και εμπλουτισμένα σε σχέση με τις studio ηχογραφήσεις της και σίγουρα πιο ροκ. Πολυπολιτισμική μουσική, συνδυάζει την παράδοση του Μαρόκο με τη jazz, τα blues, ένα απίστευτο μεθυστικό χαρμάνι ήχων!
Στα 2 hits της στην Ελλάδα έγινε πανικός, το “Beautiful Tango” λίγο μετά την μέση του set, και το “Stand up” ξεσηκωτικό στο τέλος, σε μια 10λεπτη εκτέλεση. Σε κάθε περίπτωση, από την αρχή μέχρι το τέλος, η Hindi Zahra και οι εξαιρετικοί μουσικοί της (υπεράνω κριτικής η τετράδα) δεν άφησαν ούτε λεπτό να βαρεθεί το κοινό ή έστω να κατέβει η διάθεση του. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καλύτερο σημείο, μιλάμε για φοβερά πράγματα….με το πρώτο μέρος να έχει περισσότερο blues rock ύφος και το δεύτερο πιο ethnic χαρακτήρα.
Η διαφήμιση της εταιρίας παραγωγής λίγες μέρες πριν το Live, ανέφερε: “O τυφώνας Hindi Zahra επισκέπτεται και πάλι την χώρα μας”. Αλήθεια έλεγε.

Σπάνια βραδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου