Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Dead Sidewalkers, The Dead Dranks @ 13.12.2018 Bad Tooth


H αναμενόμενη καταιγίδα δεν ήρθε ποτέ ως καιρικό φαινόμενο το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα, αλλά ως πανκ ενέργεια στου Ψυρρή που παρέσυρε το κοινό του Bad Tooth.

Πριν καν μπεις στο Bad Tooth, ψαρώνεις στην είσοδο με την μαυροκόκκινη τέντα σε μαύρο φόντο και αναρωτιέσαι εάν βρίσκεσαι στην Κακουργιοδικείου το 2018 ή στην Νέα Υόρκη στα 70’s (βλ.CBGB). Και εντός, φοράει τα μαύρα του παντού, και είναι γεμάτο με αυτοκόλλητα και graffiti. Διάχυτη η πανκ αισθητική (παγκάκια, darts, επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι) και μετά την μακρόστενη μπάρα βρίσκεται η σκηνή καθώς και μια μίνι ξύλινη εξέδρα για τέλεια οπτική επαφή με τα συγκροτήματα που εμφανίζονται.   
Οι The Dead Dranks ανέβηκαν στην σκηνή στις 22:30 και για 50 περίπου λεπτά παρουσίασαν τις punk-garage συνθέσεις τους καθώς και όπως καταλαβαίνω κάποιες διασκευές. Αυτό που σίγουρα μου έβγαλαν είναι ένας ξεσηκωτικός εφηβικός ενθουσιασμός, ενώ τρομερή εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά μελωδικά lead κιθαριστικά μέρη, που δίνουν έναν πιο alternativegrunge αέρα στις συνθέσεις τους (σαν να άκουσα και Green Day…). Τα τραγούδια δεν βασίζονται μόνο στην ταχύτητα (πολύ καλό το rhythm section) αλλά και σε πιο headbanging (ροκ) σημεία, καθιστώντας τες άκρως ενδιαφέρουσες. Το κοινό που είχε γεμίσει ικανοποιητικά το χώρο, χόρεψε, χειροκρότησε και σίγουρα θα ψάξει πάλι την μπάντα για επόμενο live

H πρώτη μου επαφή με τους Dead Sidewalkers στο Ίλιον Plus τον Μάιο, ήταν αρκετή ώστε να θυμηθώ και να γουστάρω με το εισαγωγικό “Addiction”. Φουλ ενέργεια, η μπάντα πολύ δεμένη, και η ατμόσφαιρα στο club “φούντωσε”. Αν δεν τους έχετε δει, πέραν της αλήτικης punknroll μουσικής, είναι πολύ ευρηματικός ο τρόπος που στα ρεφραίν (και όχι μόνο) συνδυάζονται τα punk φωνητικά του Χάρη με τα Lemmy-like φωνητικά του Σπύρου στα τύμπανα.

Η τετράδα είναι η αιτία που έψαξα και έμαθα τους Wipers (διασκευάρα στο “This time”), ενώ πλέον έχω και αγαπημένο Dead Sidewalkers τραγούδι, το “Mothers New World”! Τα παιδιά έδωσαν ένα πολύ καλό live, αφού κρίνοντας από τις αντιδράσεις και τα «πίσω-μπρος» του κοινού, δεν πρέπει κανένας να έφυγε ανικανοποίητος. 
Αν γουστάρετε Stooges, MC5, Dead Kennedys, οι Dead Sidewalkers είναι οι άνθρωποι σας. Tην επόμενη φορά δείτε τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου