Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

The Sword – Used Future (2018) Hard Rock


Μεγάλη η στροφή που πήραν οι The Sword το 2015 με το “High Country”. Παρέμειναν southern αλλά έφυγε η doom metal ταμπέλα και προστέθηκε η hard rock. Φυσικά η αλλαγή ήταν επιτυχημένη και συνειδητή, αφήνοντας την πλειοψηφία των μέχρι τότε οπαδών τους στις αγκαλιές άλλων 70’s retro doomάδων, κερδίζοντας όμως ένα μεγαλύτερο και πιο ώριμο κοινό.
Στο “Used Future”, ολοκληρώνουν το νέο τους μουσικό πρόσωπο, συνεχίζοντας να δείχνουν την αγάπη τους για ZZ Top, τους Blue Oyster Cult αλλά και τους Lynyrd Skynyrd. Όσο απομακρύνονται από το stonerdoom, τόσο πιο κοντά πλέον είναι στο κλασσικό rock συνθέτοντας μίνι τρίλεπτα διαμάντια που σου καρφώνονται στο μυαλό. Το “Book of Thoth” είναι μόλις 2:50’. Το “Used Future” όμως σηματοδοτεί και την απελευθέρωσή τους ως συνθέτες με πολλές instrumental συνθέσεις που κρύβουν μια κοινή υπέροχη space 80’s ένωση μεταξύ τους αλλά και με τους Dire Straits. Ειδικότερα το “Nocturne”, στιγματίζει το δίσκο ως η πιο διαφορετική ever στιγμή τους, με το πιάνο και τα πλήκτρα να δείχνουν το δρόμο που πρόκειται να ακολουθήσουν. Στο “Used Future” βέβαια υπάρχει σύμπτυξη ιδεών και έτσι το επόμενο “Dont get too comfortable” είναι μια ταξιδιάρικη ροκιά με τις κιθάρες να “βαράνε" δυνατά στο ρεφραίν, και να έρχονται στο νου οι μουσάτοι καθοδηγητές τους.
Δίσκος μνημειώδους συνοχής όσο αφορά τον ήχο και το concept,  από ένα συγκρότημα που με συνειδητές επιλογές γνωρίζει ότι δεν θα γίνει μεγάλο, παίζει όμως το rock της καρδιάς του.
Το “Used Future” είναι retro rock, όχι όμως εύκολο παραδοσιακό άκουσμα. Στα καλύτερα της χρονιάς.

8/10

Εταιρεία: Razor and tie

Ημερομηνία: 23.3.2018

Band Fb link: https://www.facebook.com/theswordofdoom/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου