Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Summer of ’84 (2018) Mystery, Thriller, Horror

Σκηνοθεσία: François Simard, Anouk Whissell, Yoann-Karl Whissell
,
Σενάριο: Matt Leslie, Stephen J. Smith




Πρωταγωνιστούν: Graham Verchere, Judah Lewis, Caleb Emery κ.α.

Διάρκεια: 1h:45’
Μια ομάδα εφήβων, με αρχηγό και παρακινητή τον Davey, εξετάζει το ενδεχόμενο, ο γείτονάς τους και αστυνομικός, να είναι ένας περιβόητος serial killer που έχει σκοτώσει πάνω από 20 εφήβους (κυρίως) και ενήλικες στην περιοχή. Παράλληλα με τιε έρευνές τους, οι εξαφανίσεις συνεχίζονται και τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα!

Να ξεκαθαρίσω ότι λάτρεψα το Summer of ’84, όχι επειδή μεγάλωσα στα 80’s με περιπέτειες που πρωταγωνιστούν παιδιά («ΕΤ", “Goonies”, “Gremlins” κλπ.) αλλά επειδή είναι μια από τις καλύτερες μυστηρίου των τελευταίων ετών. Όχι τόσο για την ιδέα, την οποία έχουμε ξανασυναντήσει αρκετές φορές, αλλά για την εκτέλεση. Παρόλο το εμφανώς μικρό budget, η εποχή αναβιώνει λεπτομερώς και με νοσταλγία (σκηνικά, αφίσες, περσίδες (!!), ποδήλατα, μουσική, γουόκι τόκι κτλ.) και οι ερμηνείες ειδικά των παιδιών, είναι παραπάνω από καλές.
Το Summer of ’84, δεν είναι μια ταινία τρόμου (αν και προς το τέλος θα τα χρειαστείτε 3-4 φορές), και θα σας “κρατήσει” αριστοτεχνικά με την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των χαρακτήρων και το χτίσιμο του σασπένς.
Η πίστη στην ομάδα, εφηβικά σκιρτήματα, η σεξουαλική αφύπνιση, η αθωότητα της ηλικίας, της εποχής (και το τέλος τους) παρουσιάζονται με ρεαλισμό. Δεν υπάρχουν φόνοι και gore, όμως η συνεχής αμφιβολία καθώς τα παιδιά ερευνούν τον Wayne Mackey, θα σας δώσει ακριβώς ότι πρέπει να έχει μια ταινία μυστηρίου-αγωνίας και θα σας οδηγήσει σε ένα όχι και τόσο συμβατικό φινάλε. 
Τα πράγματα είναι απλά: “Every serial killer is somebody’s neighbor”.

Συστήνεται ιδιαίτερα σε όσους τους αρέσουν τα “Stand by me”-1986, “Goonies”-1987 αλλά και το “Stranger Things” όσο αφορά την εποχή στην οποία διαδραματίζεται και το ότι πρωταγωνιστεί ομάδα παιδιών.

8/10


(Πηγές: Imdb, Wiki)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου