Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Beast (2019) Drama, Crime, Mystery


Σκηνοθεσία: Michael Pearce

Σενάριο: Michael Pearce

Πρωταγωνιστούν: Jessie Buckley, Johnny Flynn, Shannon Tarbet, Geraldine James κ.α.

Διάρκεια: 1:47

Η Moll μια ιδιαίτερη και προβληματική νεαρή γυναίκα ζει σε μια απομονωμένη κοινότητα, υπό την καταπίεση της συντηρητικής της οικογένειας. Ο παράφορος έρωτας της για ένα μυστικοπαθή νεοφερμένο θα συμβεί παράλληλα με φρικτούς φόνους που έχουν αναστατώσει τους κατοίκους.
To “Beast” αφορά την καταπίεση της εσωτερικής-αληθινής μας φύσης και των ενστίκτων μας. Η Moll ζώντας μια ανούσια ζωή, κάτω από τον έλεγχο της καταπιεστικής της μητέρας θα λάμψει γνωρίζοντας τον Pascal. Ο έρωτας τους είναι αυτό που λέμε “Once in a lifetime”, έχουν πλαστεί ο ένας για τον άλλο! O Pascal όμως έχει μυστικά και δεν θα γίνει αποδεκτός από την οικογένεια της Moll. Πτώματα νεαρών γυναικών ξεθάβονται και οι υποψίες βαραίνουν τον Pascal…
Γνωρίζοντας τον Pascal, η Moll θα αλλάξει για πάντα. Αποκαλύπτει το δικό της παρελθόν και αποκηρύσσει το ψέμα στο οποίο ζει. Δεν είναι όμως μόνο αυτά που θα σας απασχολήσουν στο “Beast”. Το μυστήριο μεγαλώνει όσο οι εξαφανίσεις συνεχίζονται και δεν συλλαμβάνεται ο ένοχος, και η Moll θα βρεθεί μπροστά σε ένα τεράστιο δίλημμα. 

Μπορεί να ακούγεται λίγο προβλέψιμο, το ντεμπούτο του Michael Pearce όμως καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το ανατρεπτικό και ενοχλητικό τέλος. Κινούμενο μεταξύ ερωτικού gothic δράματος και serial killer thriller, το Βρετανικό αυτό φιλμ αποτελεί μια φρέσκια -ματιά έκπληξη για τις ταινίες μυστηρίου. Με ερμηνείες υπέρ του δέοντος ρεαλιστικές και το σενάριο να δίνει βάρος στην ψυχολογία των ηρώων και όχι στην δράση (ναι είναι αργό...), θεωρώ ότι το “Beast” είναι ένα μικρό διαμάντι που δεν ξεχνιέται εύκολα.

7/10


(Πηγές: Imdb)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου