Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Faith no more – The Real Thing (1989) Alternative Metal, Funk Metal, Thrash Metal, Rap

To line up των Faith no more σταθεροποιήθηκε με το “Introduce yourself’ του 1987. Σε αυτό επαναηχογραφήθηκε το hit του ντεμπούτου τους “We care a lot”. Η απομάκρυνση του Chuck Mosley και η έλευση του Mike Patton ήταν το γεγονός που έμελε να σημαδέψει το συγκρότημα και δημιούργησε το τρίτο του και κορυφαίο alternative-rap-thrash album! Η τεράστια πλειοψηφία των συνθέσεων του “The real Thing” ήταν ήδη έτοιμη, και έτσι ο νεοφερμένος Patton έγραψε όλους τους στίχους των τραγουδιών! Καυστικοί, πολιτικοί, επιθετικοί, ερωτικοί, οι στίχοι του ταίριαξαν απόλυτα με την πρωτότυπη μουσική επίθεση του άλμπουμ. Ο δίσκος “έβγαλε” μεγάλες επιτυχίες και single ¨όπως τα “Epic”, “From out of nowhere”, “Falling to pieces”, και είναι στο σύνολο του αριστουργηματικός! Thrash Metal πορωτικές riffάρες συνδυάζονται με μπαλαντοειδή σημεία, funky μπάσο και τον τεράστιο ήχο των πλήκτρων να αγκαλιάζουν τα πάντα (o Bottum εκ των βασικών συνθετών). Τα ιδιαίτερα, εκφραστικά φωνητικά του Patton γίνονται σήμα κατατεθέν. Ακούστε τα “Zombie Eaters” και το ομώνυμο και δύσκολα θα βρείτε παρόμοιο ήχο και τόσο πρωτότυπη μουσική ακόμη και σήμερα!
Η κυκλοφορία του video clip του “Epic” προκάλεσε διαμάχη με τους Red Hot Chili Peppers, και συγκεκριμένα με τον τραγουδιστή τους Anthony Kiedis που υποστήριξε ότι ο Patton έκλεψε το στυλ του. Το θέμα αφορούσε την εμφάνιση και το στυλ κίνησης γιατί μουσικά τα 2 συγκροτήματα ήταν τελείως αλλού.
Όσο για την Ελλάδα, εάν υπήρχαν Social Media το 1989, οι haters θα είχαν “ρίξει” την σελίδα των Faith no More! Περισσότερα γράμματα που δημοσιεύονταν στο Metal Hammer αφορούσαν σε αρνητικά (και υβριστικά) σχόλια για το “The Real Thing” παρά για την κόντρα Metallica-Manowar (σημειώσατε 1). Ούτε η εξαιρετική διασκευή στο “War Pigs” των Black Sabbath μπορούσε να σώσει τον δίσκο από την μανία των Ελλήνων metalheads.
Σε κάθε περίπτωση το “The Real Thing” στέκει αγέρωχο, τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Εταιρία: Slash, Reprise

Ημερομηνία: 20.6.1989



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου