Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

One cut of the dead / Kamera o tomeru na! (2017) Comedy, Horror


Σκηνοθεσία: Shin’ichiro Ueda

Σενάριο: Shin’ichiro Ueda, Ryochi Wada

Πρωταγωνιστούν: Takayuki Hamatsu, Yuzuki Akiyama, Harumi Shuhama κ.α.

Διάρκεια: 1h 36m

Ένα low budget zombie movie γυρίζεται σε μια εγκαταλελειμμένη Γιαπωνέζικη εγκατάσταση του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ο αληθινός τρόμος θα ξεκινήσει όταν σκηνοθέτης , ηθοποιοί και συνεργείο θα βρεθούν αντιμέτωποι ,με αληθινά zombie.
Γιατί όμως η ταινία διαρκεί μόλις 37 λεπτά και πέφτουν οι τίτλοι τέλους; Και για ποιο λόγο μονόπλανο, όπως περιγράφεται και στον τίτλο; Δεν θα γινόταν να γράψω 5 αράδες για αυτή την πρωτότυπη κωμωδία τρόμου που μπλέκει αριστοτεχνικά είδη (Found footage, Comedy, Zombie, Mystery) χωρίς να κάνω spoiler για το εξαιρετικό σενάριο.

Πράγματι το φοβερό gory και αγχωτικό πρώτο μέρος είναι ένα δυνατό και για γερά στομάχια found footage movie. Ναι μονόπλανο! One cut! Βέβαια εύκολα σε κάποιες σκηνές γίνεται αντιληπτό ότι κάποια πράγματα δεν κολλάνε, ενώ υπάρχει μια γενική αμηχανία καθώς και σεναριακά κενά. Στο τέλος όμως και μετά από αρκετές εντυπωσιακές (και κωμικές) σκηνές καταδίωξης (πάντα σε επίπεδο low budget και μονόπλανου), το φιλμ αφήνει μια εμβληματική αίσθηση τρόμου! Κάπου εκεί ο θεατής μένει άφωνος γιατί έχουν περάσει μόλις 40 λεπτά και πέφτουν οι τίτλοι τέλους! 

Εδώ λοιπόν ήρθε η ώρα να μάθουμε τον λόγο που γυρίστηκε η ταινία, λεπτομέρειες για την παραγωγή (2ο μέρος) ενώ στην συνέχεια στο 3ο και καλύτερο μέρος τον τρόπο με τον οποίο γυρίστηκε η ταινία! Ένα εξωφρενικό – ξεκαρδιστικό Behind the scenes! Μια ταινία μέσα στην ταινία που θα σας λύσει απορίες και θα πιάσετε την κοιλιά σας από τα γέλια.
Οι Ιάπωνες δείχνουν τον δρόμο με ένα από τα πιο έξυπνα και πρωτότυπα φιλμ που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Zombie movie που να εξετάζει και να προβληματίζει για την αγωνία του δημιουργού και στο τέλος να σε αφήνει με ένα χαμόγελο στα χείλη, ε δεν έχει ξαναγυριστεί…

8/10

 
(Πηγές: Imdb)

Δείτε το τρέιλερ εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου