Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Sons of Arrakis - Volume 1 (2022) Stoner rock, Hard rock

 

Οι Sons of Arrakis δημιουργήθηκαν στο Montreal του Καναδά τον Ιούνιο του 2019. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μια μπάντα που βρήκε τον ήχο και την κατεύθυνση της εν μέσω covid. Και από ότι φαίνεται αυτό λειτούργησε ευεργετικά για την τετράδα των Frédéric Couture (rhythm guitar,vocals), Francis Duchesne (lead guitars,keys), Vick Trigger (bass) και Eliot Landry (drums). Αν και οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον ήχο τους ως Melange Rock και Cinematographic Sci-Fi Rock, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά μοντέρνα προσέγγιση του stoner rock, που σίγουρα βρίθει πολύ ενδιαφερόντων ιδεών καθώς και ενός πολύ όμορφου στιχουργικού concept. Βασισμένο όπως καταλαβαίνετε και από το ίδιο το όνομα του συγκροτήματος, στο σύμπαν που έπλασε ο Frank Herbert με τα Dune μυθιστορήματα του.

 

Ευρηματικό και ενδιαφέρον το concept, δίνει στο άλμπουμ έναν αέρα απόλυτης συνέχειας και συνοχής μεταξύ των τραγουδιών αλλά και πώρωσης και εκτίμησης για κάθε ένα από τα οκτώ μόλις κομμάτια, ξεχωριστά. Σημαντικό το ότι πέραν από της desert αύρας μακρινών γαλαξιών και του πλανήτη Arrakis, το άλμπουμ βγάζει μια φρεσκάδα και αίσθηση ανανέωσης για το είδος του stoner rock. Μεγαλειώδες και επικό σε αρκετά σημεία, αλλά και λυρικό και μελαγχολικό όσο πρέπει, το “Volume I” βάζει τους Sons of Arrakis στον χάρτη.

 


 

Για τους φίλους των Sleep και Red Fang, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, αποτελούν απαραίτητο άκουσμα, ενώ εγώ αισθάνθηκα και τους Σουηδούς Asteroid αλλά και τους Βρετανούς Gentlemans Pistols να αποτελούν επιρροές.

 

Απόλυτο highlight το “The temple of the desert” αν και τα 30 λεπτά του δίσκου κυλάνε αβίαστα. Τσεκάρετε!!

 

Το ντεμπούτο των Sons of Arrakis, “Volume I”, κυκλοφόρησε ψηφιακά στις 15 Ιουλίου 2022, ενώ σε φυσική μορφή κυκλοφορεί κατά τις ημερομηνίες:

 

·         25.10.2022  CD Kazakh label – Careless Records

·         15.11.2022 βινύλιο 

 

Bandcamp: https://sonsofarrakis.bandcamp.com/

Facebook: https://www.facebook.com/sonsofarrakisband

Το κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση από το site του Black Velvet Radio.






 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου