Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ghost – Prequelle (2018) Hard rock, Heavy Metal, A.O.R..


Οι Ghost ξεκίνησαν από το underground με το ανυπέρβλητο “Opous Eponymous”. Ουσιαστικά, αλλά τότε δεν το ξέραμε, ένα εμπνευσμένο project του Tobias Forge, έμπλεκαν τους Mercyful Fate με τους Metallica, με μυστικιστική θεματολογία και φοβερό concept με μάσκες. O Papa Emeritus II που μας οδήγησε στο δεύτερο άλμπουμ τους “Infestissumam”, μας αποκάλυψε ένα μεγάλο σχέδιο προώθησης του κατά πολύ εμπορικότερου ήχου τους. Κομματάρες υπάρχουν και εδώ, όμως πλέον αποκαλύφθηκαν οι pop καταβολές αλλά και βλέψεις. Δεν με ενόχλησαν καθόλου, ταιριάζουν στο συνολικό αποτέλεσμα, αλλά ήθελα ένα “Opous Eponymous II”. Το έλαβα με τον τρίτο και καλύτερό τους δίσκο “Meliora” που είναι πιο heavy και προοδευτικός συνάμα (θυμηθείτε εδώ).

Το 2018 τους βρίσκει headliners σε μεγάλα φεστιβάλ μαζί με Ozzy, Helloween, χιλιάδες πωλήσεις και followers. Το τέταρτο άλμπουμ τους, τους πάει ακόμα πιο ψηλά. Το “Ratssingle (δείτε το εδώ) που προηγήθηκε της κυκλοφορίας του “Prequelle” με ένα riff της Jake E. Lee σχολής, αλά “Bark at the moon”, μας παρουσίασε τον νέο Front man των Ghost. Ο Καρδινάλιος απελευθερώνει τον Tobias Forge από τα βαριά ράσα των Popes και οι Ghost μουσικά κινούνται από το Metal, στην pop-A.O.R. με χαρακτηριστική άνεση. Φοβερές δισολίες και πολύ σημαντικά τα πλήκτρα σε αυτή τη δουλειά, με κεντρικό concept θέμα τα χρόνια της χολέρας.
Αγαπημένο μου το “Pro-memoria”, με το πιάνο να πρωταγωνιστεί και το πιο γλυκό “Lucifer” που έχετε ακούσει! Η εξέλιξη είναι στο αίμα των Ghost και το αποδεικνύουν και με τα 2 υπέροχα, σχεδόν κινηματογραφικά 80’s instrumental. Τα “Miasma” (και σαξόφωνο!) και “Helvetesfonster”, είναι επικά, χορευτικά, απόλαυση!

8/10

Εταιρεία: Loma Vista

Ημερομηνία: 1.6.2018

Band FB link: https://www.facebook.com/thebandghost/?fb_dtsg_ag=AdzK-NzUwfg62DjYYLs5QtEGB1G9hPw8n8BTpXu-uIhXPQ%3AAdxz7GgMH-fqMwp7Pl4hctLN0MuROfCR-4qiIw5rY7J8EQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου