Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Phil Campbell and the Bastard Sons, Full House B.C., Beggars @ Gagarin 29.8.2018


Η Τετάρτη είναι δύσκολη μέρα από τη φύση της. Πόσο περισσότερο για μια συναυλία και την προσέλευση του κόσμου.
Ο Phil Campbell και οι μπάσταρδοι γιοί του βρίσκονται όμως σε περιοδεία κα μαζί με Beggars και Full House B.C αποτελούσαν μεγάλη πρόκληση για ένα heavy rock party Τετάρτης.
Εκατό νοματαίοι (250 φτάσαμε όλοι κι όλοι τελικά) βρεθήκαμε στις 21:00 στο Gagarin για ένα ελληνικό σχήμα που είναι ο ορισμός της ποιότητας και τιμιότητας. Αγνό heavy rock από το τρίο των Γιάννη, Chili και Πέτρου που έχοντας σταθερά καλή δισκογραφική παρουσία, είναι φοβερά δεμένοι (και ο Πέτρος ο νέος ντράμερ), και έδωσαν ένα show σαν σε ένα γεμάτο Gagarin, όπως και θα έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη μου. Κέφι, ενέργεια, τραγουδάρες από το παρελθόν (“That Road”, “The Devils highway”) και το παρόν (“Book of days”), από το τεράστιο πρόσφατο “The day I lost my head” (διαβάστε το review από το Rockpages.gr εδώ.). Ο ήχος μια χαρά, πραγματικά ιδανική αρχή! Beggars στο επανιδείν (ελπίζω σε μια παρουσίαση στο μέλλον ολόκληρου του νέου άλμπουμ). 
Οι Full House B.C. είναι μια Modern Metal πολεμική μηχανή με προσεγμένη ενδυματολογική και σκηνική παρουσία, banner επί σκηνής, και πολύ δυνατό αλλά καλό ήχο. Μας έδωσαν μια γερή δόση “Black Label Societymetal, ως άψογοι  επαγγελματίες. Με αρχηγό τον μπασίστα των Rotting Christ Βαγγέλη Κάρζη στην κιθάρα και τα φωνητικά, είναι ένα σχήμα που έχει δώσει πολλά live και αυτό φαίνεται. Το headbanging θα έφτανε στο τέλος του μετά από 45 περίπου λεπτά. Πορωτικοί!
Λίγα λεπτά μετά τις 23:00 ο Phil Campbell, οι γιοί του και ο τραγουδιστής Neil Starr ανέβηκαν στην σκηνή αφού τελείωσε η “Highway Star” εισαγωγή. Το συγκρότημα είναι καλά στημένο, ο Phil είναι ο πιο cool κιθαρίστας στον κόσμο (τσίχλα, καπέλο, γυαλιά ηλίου) ενώ ο Neil κυριολεκτικά ξεσαλώνει στη σκηνή, με διαφορά το πιο ενεργητικό μέλος της μπάντας, front man με όλη τη σημασία της λέξης!
Μετά από μια ώρα και είκοσι λεπτά με δυνατό ήχο και ένα setlist που περιελάμβανε: “Orgasmatron”, “Just cause you got the power”, “Deaf forever” και φυσικά “Ace of Spades” δεν γίνεται να φύγεις παραπονεμένος. Πολύ καλό live από μια οικογένεια με δυνατούς παίκτες και ένα τραγουδιστή οπαδό!
Η μόνο παρατήρηση που έχω, είναι ότι θα έπρεπε να παίξουν πιο πολλά δικά τους κομμάτια (από το άλμπουμ και το EP τους), αφού το μισό και παραπάνω setlist (11 στα 17 τραγούδια) βασίστηκε στους Motorhead. Εξάλλου στα “Ring leader”, “Get on your knees” όλοι γουστάραμε τρελά.
Σε καμία περίπτωση δεν χάλασε κανέναν το Motorhead σφυροκόπημα παρόλο που κάποια τραγούδια δεν ταιριάζανε καθόλου στο στυλ του Neil, απλά στο μέλλον ο Phil θα πρέπει αν αποφασίσει εάν η μπάντα θα είναι Motorhead Tribute ή οι Phil Campbell and the Bastard Sons.
Προσωπικό highlight από το live το “Dark Days”, και η στιγμή που υπό την καθοδήγηση του Neil, όλοι με χάρη αναφωνήσαμε “Fuck you Tyla Campbell” για να μας απαντήσει με την εισαγωγή του “Ace of Spades”! Χαμός....!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου