Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Gamma Ray – Heading for tomorrow / Heavy Metal - 21.2.1990


Ο Kai Hansen μετά από ένα EP και τρία αριστουργηματικά άλμπουμ με τους Helloween, μνημεία του Ευρωπαϊκού heavy /power metal, αποχωρεί από το συγκρότημα εν έτει 12989. Από ένα συγκρότημα το οποίο ο ίδιος δημιούργησε και στο οποίο τραγουδούσε τα δύο πρώτα χρόνια της ύπαρξης του. Οι προσωπικές κόντρες και το νεαρό της ηλικίας, δεν επέτρεψε στην σπουδαία μπάντα να κρατήσει το line up της μετά μάλιστα και από το έπος “Keeper of the seven keys part II”. Ο δημιουργικός οίστρος του Kai φυσικά και δεν μπορούσε να σταματήσει, και έτσι μετά από την συμμετοχή του στο “Valhalla” των “έρχομαι με φόρα” Blind Guardian ανακοινώθηκαν οι Gamma Ray. Μαζί του ο παλιός του φίλος Ralf  Scheepers στα φωνητικά, ο Mathias Burchardt (τύμπανα) και ο Uwe Wessel (μπάσο). 

Στις 21.2.1990 κυκλοφορεί το “Heading for tomorrow” και όλοι οι οπαδοί του Power Metal παραμιλάμε. Πρώτον με την φωνή του Scheepers που μπορούσε άνετα να ανταποκριθεί στις ψηλές που απαιτούνται για το είδος ενώ η χροιά του είναι πιο προσιτή και φιλική από την εξωπραγματική του Kiske, και δεύτερον με το επίπεδο των συνθέσεων. Τι απέκτησα ακριβώς την ημέρα που κυκλοφόρησε και προσωπικά το θεωρώ “Keeper III”. Γραμμένο εξ ολοκλήρου από τον Hansen (μόνο το “Free Time” είναι σύνθεση του Scheepers) πατάει ακριβώς στις Helloween κυκλοφορίες των Keeper, και όσο αφορά το στήσιμο και την σειρά των συνθέσεων, ενώ εμπνέει απίστευτη αισιοδοξία και καλή διάθεση.

Πομπώδης Instrumental εισαγωγή το “Welcome” και πρώτο τραγούδι το “Lust for Life”. Up tempo ανεβαστικό speed metal, και ακολουθεί ένα mini “Future World”, το “Heaven can wait”. Το “Space Eater” είναι Priestικό και fun, ενώ το “Money” έχει τρομερό χαβαλέ και Hansen στα φωνητικά. Η συγκλονιστική power balladThe silence” συμπεριλαμβάνει πέντε με έξι διαφορετικά τραγούδια μέσα της, ενώ το “Hold your ground” προσφέρεται για να αναδείξει ο Scheepers τις φωνητικές του ικανότητες για άλλη μια φορά. Το “Free time” είναι ένα καλό/απλό hard rockάκι και ακολουθεί το “Look at yourself” (Uriah Heep) , ανοίγοντας το χορό πολύ καλών διασκευών για το συγκρότημα. Το άλμπουμ θα πρέπει τουλάχιστον να μνημονεύεται για το ομώνυμο “Heading for tomorrow” , διάρκειας 15 λεπτών με bluesy και rock ενέργεια, ένα τραγούδι το οποίο είναι σαν ουσιαστικά να περιγράφει το βήμα του Kai μετά τους Helloween, ενώ μιλάει για την μετάβαση της ανθρωπότητας σε μια καλύτερη εποχή. 

Εταιρεία: Noise

Ημερομηνία: 21.2.1990

Band Fb link: https://www.facebook.com/gammarayofficial/

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου