Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Alice Sweet Alice (1976) Horror, Mystery


Σκηνοθεσία: Alfred Sole

Σενάριο: Rosemary Ritro, Alfred Sole

Παίζουν: Linda Miller, Paula E. Sheppard, Niles Mc Morter, Brook Shields

Διάρκεια: 1h 38m


Η νεαρή Karen θα βρεθεί φρικτά δολοφονημένη, μέσα στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της πρώτης της Θείας Κοινωνίας. Οι υποψίες θα πέσουν στην δωδεκάχρονη αδερφή της Alice, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι φόνοι.
Η προβληματική μικρή αδερφή της Karen θα μπει αμέσως το στόχαστρο της αστυνομίας λόγω της ζήλειας προς την αδερφή της. Παράλληλα οι φόνοι συνεχίζονται και η μικροκαμωμένη φιγούρα με το κίτρινο αδιάβροχο και την Halloween μάσκα, θα συνεχίσει το μακάβριο έργο της, εντείνοντας το μυστήριο. Είναι ικανό ένα 12χρονο κορίτσι για τέτοια εγκλήματα; Και αν όχι, ποιος/ποια κρύβεται πίσω από τη μάσκα;


Το “Alice Sweet Alice” είναι μια θρησκευτικού περιεχομένου ταινία τρόμου του Alfred Sole. Η όλη στιλιστική σκηνοθεσία θυμίζει τον Alfred Hitchcock, ενώ η φωτογραφία στην οποία τα χρώματα που επικρατούν είναι λευκό-κίτρινο-καφέ-μαύρο και το ανατριχιαστικό μουσικό σκορ, είναι αυτά που δίνουν ένα μοναδικό χαρακτήρα στην ταινία. Το θέμα, με ένα βίαιo δωδεκάχρονο κορίτσι είναι τρομακτικά ενοχλητικό και ακραίο και η γενικότερη αύρα της ταινίας είναι πολύ διεστραμμένη και σοκαριστική.
Την Alice υποδύεται η 19χρονη τότε Paule E. Sheppard συγκλονιστικά, ενώ η ταινία είναι γνωστή και ως το επίσημο κινηματογραφικό ντεμπούτο της Brooke Shields.

Αξιομνημόνευτη και η Linda Miller ως η τραγική και καταρρακωμένη μητέρα των δυο κοριτσιών, ενώ η cult φιγούρα του Alphonso De Noble θα σας μείνει αξέχαστη.
Ο ορισμός του slasher film και προπομπός ταινιών τύπου “Halloween” και “Παρασκευή και 13” θα έλεγα ότι το “Alice Sweet Alice” είναι μια κλασική ταινία τρόμου που αδίκως δεν μνημονεύεται όσο θα έπρεπε.

Διαχρονικός, επιβλητικός τρόμος!
 

8/10
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου