Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Hansel & Gretel : Witch Hunters (2013) Action Fantasy Horror

Δυστυχώς δεν είχα δει trailer του Hansel and Gretel πριν το ξεκινήσω.
Πίστευα ότι θα είναι κάτι σε στυλ Van Helsing ίσως, κακό μεν αλλά έστω χάρη των εφέ θα την πάλευα μέχρι το τέλος. Ε, παίζει και η Gemma Arterton (βλ. The disappearance of Alice Creed) οπότε την κάνεις την προσπάθεια…
Τελικά άντεξα 30’ οπότε θα περιγράψω (κράξω) ό,τι είδα μέχρι εκεί.
Τα σκηνικά είναι φτωχά και τα κοστούμια είναι μιας  χρήσης. Οι μάγισσες είναι φτιαγμένες σαν ζαρωμένα ζόμπι, ενώ το μεγάλο γέλιο πέφτει στις σκηνές δράσης. Ενώ οι δυο πρωταγωνιστές και οι μάγισσες τα δίνουν όλα με λαβές καράτε, αγκωνιές και μπουκέτα, το μοντάζ  είναι τέτοιο που δίνουν την αίσθηση του slow motion. Όταν δε οι μάγισσες καβαλάνε τα σκουπόξυλα για να γλυτώσουν από τις  φάπες που τρώνε είσαι σίγουρος ότι έτσι όπως τις έχουν «κρεμάσει» θα καταλήξουν σε κανα δέντρο οπότε τσάμπα τις κυνηγάνε κιόλας. Σε κάποια φάση εμφανίζεται η Famke Janssen ως μάγισσα που δεν μασάει τίποτα και η πρώτη εντύπωση είναι ότι της πάει πολύ το gothic image οπότε λες ας δω λίγο ακόμα. Έλα όμως που στα επόμενα λεπτά ακόμη και αυτή παραμορφώνεται σαν κούκλα του Muppet Show οπότε χάνεται και η τελευταία ευκαιρία.
Έκλεισα την τηλεόραση όταν η Gretel συναντά την Muriel για πρώτη φορά και μόλις αλλάζουν τα χαρακτηριστικά της δεύτερης, η πρώτη παίρνει τέτοια τρομάρα σαν να μην έχει ξαναδεί μάγισσα στη ζωή της (υποτίθεται βέβαια ότι είναι η κορυφαία exterminator στο είδος της).
Δυστυχώς το Hansel and Gretel  δεν έχει καμιά στοιχειώδη αρετή στην ταινία. Ούτε ερμηνείες, ούτε σκηνοθεσία και καθόλου σενάριο.
Φίλοι μου, μακριά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου