Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Butcher, baker, nightmare maker / Night Warning (1982) Thriller, Horror


Σκηνοθεσία: William Asher

Σενάριο: Steve Breimer, Alan Jay Glueckman, Boon Collins

Πρωταγωνιστούν: Jimmy McNichol, Susan Tyrrell, Bo Svenson κα

Διάρκεια: 1h 36m

 
Ο Billy θα χάσει τους γονείς του μικρός και θα τον αναλάβει η διαταραγμένη θεία του Cheryl. Όταν φτάσει στην εφηβεία, οι σκέψεις του να φύγει για σπουδές θα την κάνουν να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να τον κρατήσει κοντά της.
Το “Night Warning” είναι ένα horror movie μυστηρίου, σκηνοθετημένο από τον William Asher (παραγωγός και σκηνοθέτης της γνωστής σειράς “Bewitched” των 60’s με την Elizabeth Montgomery).
Η ταινία είναι φτιαγμένη για να είναι one woman show. Αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια η Susan Tyrrell δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία, ξεπερνώντας τα όρια της υπερβολής και αποδίδοντας τέλεια την εντελώς άρρωστη θεία που έχει ανάγκη τον ανιψιό της. Θα τους “παίξει” όλους στα δάχτυλά της, όχι τόσο εύκολα όμως και τον ντετέκτιβ Joe Carlson (Bo Svenson), που παίζει ένα φοβερά γραμμένο ρόλο. Eίναι τρομερός τσαμπουκάς και με επιθετικές μεθόδους προσπαθεί να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από δολοφονίες και το δίδυμο θείας-ανιψιού, σε βαθμό που σε κάποιες στιγμές γίνεται τρομακτικότερος και από την ίδια την ψυχοπαθή θεία! Ο χαρακτήρας του θα εκφράσει έντονα και το ομοφοβικό σχόλιο της εποχής…
Εκτός μόδας, που ήθελε ταινίες του στυλ Παρασκευή και 13 να σαρώνουν και να γυρίζονται σωρηδόν, το “Night Warning” είναι ένα αξιοπερίεργο horror οικογενειακό δράμα, πολύ καλά εκτελεσμένο.
Αξίζει για τις ερμηνείες, την αρχική σεκάνς του ατυχήματος και 2-3 δυνατές gore σκηνές. Σε β’ ρόλο, ο νεαρός Bill Paxton (R.I.P.) παίζει πολύ καλά και κάνει bulling στον Billy.

6,5/10

 
(Πηγές: Imdb, Wiki)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου