Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

AC/DC – Σκέψεις για το νέο άλμπουμ


Πριν περίπου ένα χρόνο, οι φήμες έλεγαν ότι ο Angus Young σκόπευε να ηχογραφήσει το νέο AC/DC άλμπουμ με την συμμετοχή του Axl Rose. Ως γνωστόν, ο Malcolm Young, αυτή η τεράστια riffo-μηχανή, απεβίωσε το ‘16 και αντικαταστάθηκε από τον ανιψιό του Stevie. Τα προβλήματα με το νόμο του Phil Rudd, η αποχώρηση του Cliff Williams και η άδικη παύση του Brian Johnson, έκαναν τους AC/DC ένα προσωπικό project του Angus με αβέβαιο μέλλον.
Οπότε δικαίωμά του να επιλέξει νέους συνεργάτες και να προχωρήσει. Θα είναι όμως αξιόλογο και αξίζει να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με το όνομα AC/DC όταν το συγκρότημα δεν είναι πια η ασταμάτητη ηλεκτρική μηχανή που ήταν για 40 χρόνια;
Η πρώτη μου επαφή με τους AC/DC ήταν με το videoclip του “Heatseeker” από το “Blow up your video” του 1988. Σε μια εποχή που φλέρταραν με το metal και με τα προηγούμενα “Flick of the Switch” και “Fly on the wall” να μην γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, έβλεπες και άκουγες ένα σύνολο εντυπωσιακά δεμένο. Δεν ήταν μόνο η ηλικία και ο ενθουσιασμός, εξάλλου ήταν ήδη μπάντα πάνω από 10 χρόνια, και το επανέλαβαν και  το 2008 στα 50 φεύγα τους με το φοβερό “Black Ice”. Ήταν και είναι η δύναμη του RocknRoll που τρέχει στο αίμα αυτού του συγκροτήματος, που  δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ Best of και δεν έχει γράψει ποτέ μπαλάντα (Το “Ride on” είναι μόνο του μια κατηγορία).
Όταν λοιπόν είδα τη φωτογραφία του Brian Johnson να συνομιλεί με το Phil Rudd, σαν σε διάλειμμα από ηχογραφήσεις, ενθουσιάστηκα.
Ας είναι αυτά τα γερόντια που θα μας χαρίσουν άλλη μια rock ένεση όπως μόνο αυτοί μπορούν και ας είναι μισή δόση όπως το “Rock or Bust(θυμηθείτε το review εδώ”).
Να είναι αυτά τα γερόντια και όχι ο Axl ή κάποιος άλλος. Οι AC/DC είναι rock παράδοση και ιστορία και δε χωράνε πριμαντόνες στις τάξεις τους (συμπαθέστατος ο Axl αλλά μόνο για G'N'R).
Νεότερες φήμες λένε ότι στο νέο δίσκο θα υπάρχουν ηχογραφημένα riff του Malcolm από την εποχή που γράφανε με τον Angus για το “Black Ice”.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου