Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Jurassic World Fallen Kingdom (2018) Adventure, action


25 ολόκληρα χρόνια μετά το Jurassic Park του Steven Spielberg, η σειρά συνεχίζει αρκετά δυνατά, εφόσον αποφέρει κέρδη. Μετά και το μέτριο “ΙΙΙ”, επανήλθε το 2015 με το cult και funJurassic World”, ενώ φέτος δια χειρός του J.A Bayona, αποδεικνύεται ότι έχει να δώσει ακόμη. ToJurassic WorldKingdom has fallen”, έχει το μεγαλύτερο budget στην ιστορία της σειράς, και είναι η πιο σκοτεινή και κοντά στο πνεύμα των “I” και “ΙΙ” του Spielberg, όσο αφορά το σκηνοθετικό κομμάτι.
O J.A Bayona που επιστρατεύτηκε ως μεγάλος οπαδός της ιστορίας των δεινοσαύρων, δεν είναι τυχαίος. Η φιλμογραφία του είναι αρκετά εντυπωσιακή : “El orfanato” (2007), “The impossible” (2012), “A monster calls” (2016) (το οποίο δυσκολεύτηκα πολύ να παρακολουθήσω, τρομερά έντονο και συγκινητικό), και τώρα στα σαλόνια των μεγάλων studio.


Τα CGI είναι απίστευτα, η δράση καταιγιστική (τα πάντα συμβαίνουν με ακρίβεια δευτερολέπτου) και η οικογένεια (όπως και για τον Spielberg) στο επίκεντρο. Κατά τα άλλα, όμως το σενάριο είναι παντελώς αφελές, κενό, και γενικότερα φτωχό. Μιλάμε για σχεδόν αστείο…. Ποιος όμως πάει στον κινηματογράφο για να δει “Jurassic World” για την πλοκή του; Σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο αληθοφανές και να έχει ένα πιο πρωτότυπο μήνυμα από αυτό που παρουσιάζεται, αυτό που εντέλει καταφέρνει είναι να μας οδηγήσει στο επόμενο επεισόδιο της σειράς….
Το θέμα του σεναρίου όπως καταλαβαίνετε είναι τεράστιο αλλά έχω άλλο ένα παράπονο. Ο Chris Pratt σηκώνει πολύ περισσότερες χιουμοριστικές ατάκες από ότι του έγραψαν. Ίσως επειδή είδα πρόσφατα και το “Avengers Infinity Wars”, μου φάνηκε υπέρ του δεόντως σοβαρός…, δεν μπόρεσα να τον αποσυνδέσω από τον ρόλο του Peter Quill…..Σε κάθε περίπτωση είναι καλός όπως και η Bryce Dallas Howard.
Λόγω μιας φανταστικής σκηνής ανθολογίας-ήθελα από μικρός να την κάνω και επιτέλους μπορώ, όπου ο δεινόσαυρος είναι τέρας/δράκουλας μέσα στο παιδικό δωμάτιο και είναι γυρισμένη ως γοτθικό παραμύθι, τσίμπησε μισό βαθμό ακόμα και ανέβηκε λιγάκι…

5,5/10


Δείτε το τρέιλερ εδώ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου