Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Rival Sons - Feral Roots (2019) Hard Rock, Blues Rock


Φέτος κλείνουν δέκα χρόνια από το πρώτο (self-released) ντεμπούτο των Rival Sons, το “Before the fire”. Από τότε έχουν κάνει τεράστια βήματα και αποτελούν πλέον μια από τις σπουδαιότερες hard/blues rocking μπάντες του πλανήτη, αν και στην Ελλάδα δεν χαίρουν ακόμη μαζικής αναγνώρισης.
Έκτο άλμπουμ για το συγκρότημα, ανώτερο από το “Hollow Bones” του 2016, και ισάξιο με κλασσικές μεγάλες δουλειές συγκροτημάτων από τα 70’s. Κλασσικό.

Ξεκινάει, όχι με έναν, αλλά με τρεις Zeppeliniaκούς δυναμίτες, “Do you worst” (πρώτο single) με φοβερό ρεφραίν και slide solo, “Sugar on the bone”(το καλύτερο The Black Keys κομμάτι, που θα μπορούσαν να έχουν γράψει αν ήταν ενεργοί) και “Back in the woods” (με μια απίστευτη drums εισαγωγή) ως κλασσικό hard rock. Πολύ καλές οι συνθέσεις, και δυνατή παραγωγή που εκμεταλλεύεται και αναδεικνύει την σπάνιας ομορφιάς soul-rocking φωνή του Jay Buchanan, πραγματικά αψεγάδιαστη, που πάει το συγκρότημα σε άλλο επίπεδο. Μέχρι και οι κραυγές του, όπως στο φινάλε του “Too bad” είναι τέλειες. Το “Look away” ξεκινάει με ακουστική κιθάρα και ολοκληρώνεται ως ένα mid-tempo rocking άσμα. To άλμπουμ κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και θα μπορούσα να πω ότι είναι ακόμα καλύτερο στο δεύτερο μισό του. Το ομώνυμο είναι ένα συγκινητικό έπος, με ακουστικές Jimmy Page κιθάρες, μια southern αύρα και πανέμορφο ρεφραίν . Η έκπληξη ακούει στο όνομα “Shooting Stars”, ένα καθαρόαιμο gospel , που καταφέρνουν να του δώσουν χαρακτηριστικά hard rock ύμνου (με τα “ooooo” και τις κιθάρες).
Δίσκος υψηλής ποιότητας, το πρώτο μεγάλο άλμπουμ του 2019!

Εταιρία: Low Country Sound / Elektra

Ημερομηνία: 25.1.2019



1 σχόλιο: