Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Society (1989) Mystery, Horror, Comedy



O Billy είναι γόνος οικογένειας της υψηλής κοινωνίας του Beverly Hills. Μαθητής και υποψήφιος πρόεδρος της Ακαδημίας, σε σχέση με την κορυφαία cheerleader του σχολείου, ο Billy έχει τον κόσμο στα πόδια του. Νιώθει όμως και θεωρεί ότι δεν ταιριάζει με την οικογένειά του, ούτε με τον περίγυρό του. Φοβάται ότι κρύβονται πολλά πίσω από τα πλούτη και τα φώτα του Beverly Hills και γι’ αυτό το λόγο κάνει συνεδρίες με τον ψυχίατρό του. Έχουν βάση οι υποψίες του Billy, είναι ψυχικά διαταραγμένος ή απλά υπερβάλει;
Ο Brian Yuzna στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, το 1989 μας προσφέρει πολλά παραπάνω από ένα 80’s slasher flick! Μέσα σε μιάμιση μόλις ώρα και με 3-4 ατάκες που σπάνε κόκκαλα, θα εξηγήσει και στον πλέον αδαή τι σημαίνει η πάλη των τάξεων. Ακούγεται ξύλινο όμως η πάλη αυτή υπάρχει και ο Yuzna θα την παρουσιάσει με τον πλέον cult και υπερβολικό τρόπο.
Όσα και εάν είχα διαβάσει, τίποτα δεν συγκρίνεται με το real thing. Φέτος που κατάφερα και είδα το “Society” μπορώ πλέον να πω ότι βρήκα το ύφος πάνω στο οποίο βασίστηκε ο Jordan Peele για να κερδίσει το κοινό με το πολύ καλό “Get out”. Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο ο Yuzna εισάγει ή αφαιρεί από τους θεατές την αμφιβολία, δεν είναι τίποτα μπροστά όμως στο γκροτέσκο φινάλε!
Συμπερασματικά, εάν ανήκετε σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες, δείτε οπωσδήποτε το “Society”.
·         Είστε φαν των 80s horror ταινιών αλλά σας έχει ξεφύγει…
·         Σας άρεσε το “Get out
·      Θέλετε να διαβάσετε το κεφάλαιο του Μαρξ αλλά δεν έχετε προλάβει, οπότε μια περίληψη είναι καλοδεχούμενη.
·         Σας αρέσουν τα extreme practical ειδικά εφέ
·         Κάνετε στιλιστική έρευνα για το ντύσιμο και το hair style των 80΄ς

8/10 


Δείτε το τρέιλερ εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου