Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Get Out (2017) Thriller, Mystery, Horror



Ο αφροαμερικανός Chris θα επισκεφθεί τους γονείς της λευκής φίλης του Rose για πρώτη φορά.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της αγαπημένης του, θα λάβει μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση και θα νιώσει ανησυχητικά άβολα! Τι κρύβει αυτή η οικογένεια;
Έκανα το λάθος κι έλαβα σοβαρά υπόψη μου ένα σχόλιο που αφορούσε το “Get out” και ανέφερε ότι ακόμα και οι πιο έμπειροι πολύ δύσκολα θα καταλάβουν τι κρύβει το φινάλε της ταινίας. Πέραν των ανυψωτικών κριτικών, της επιτυχίας (τρελά εισιτήρια στην Αμερική) και τους αδιαμφισβήτητης ικανότητας του σκηνοθέτη, θεωρούσα λοιπόν ότι το δυνατό σημείο της ταινία, το αποκορύφωμα θα ήταν το φινάλε (και η αποκάλυψη). Λάθος! Το φινάλε είναι βίαιο και άκρως ικανοποιητικό όσο αφορά τις εξηγήσεις που δίνονται, όχι όμως και απρόβλεπτο ή διαφορετικό. Το δυνατό χαρτί της ταινίας είναι η σκηνοθετική μαεστρία του Jordan Peele και το σενάριο. Κάθε σκηνή κάνει την κάθε ατάκα να έχει ενδιαφέρον και (σχεδόν) κάθε πλάνο θα κάνει τον θεατή να νιώσει άβολα, παράξενα και ανήσυχα. Ο Jordan Peele εστιάζει στα πρόσωπα και στις εκφράσεις των ηθοποιών του και με ευκολία θα νιώσετε το ρατσιστικό δηλητήριο που λαμβάνει ο Chris.
Εντυπωσιακή δουλειά, χωρίς υψηλό budget, χωρίς εφέ, το “Get out” αποτελεί ένα horror αντιρατσιστικό διαμάντι. Φυσικά και δεν ισχύει ότι είναι ανάλαφρη και όχι αρκούντως τρομακτική. Απλά όπως θα έπρεπε, τηρεί τους κανόνες και το απαραίτητο χιούμορ αναλαμβάνει αποκλειστικά ο Rod, ο κολλητός του Chris.
Άλλο ένα ατού της ταινίας για τους retro horror lovers, είναι ότι παρότι διαδραματίζεται στο παρόν χάριν στην σκηνοθετική προσέγγιση, το φιλμ θυμίζει έντονα 70’s horror movie παρόμοιας θεματολογίας.
Προς σκηνοθέτη Jordan Peele: Και εις τρομακτικότερα!

8,5/10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου