Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

(Ε' μέρος - Θέσεις 20-11) Οι σημαντικότερες / καλύτερες ταινίες Τρόμου / Θρίλερ της περιόδου 2000-2019

20. Calvaire (2004) Drama, Horror, Thriller
Το “Calvaire” έχει μικρή διάρκεια, σωστό ρυθμό και μοντάζ, και φοβερή κινηματογράφηση. Το νου σας για την χορευτική-παρανοϊκή σκηνή με το πιάνο, καθώς και για την από ψηλά έντονα βίαιη και εξωφρενική σκηνή στο σπίτι, πριν το φινάλε…
Σίγουρα δεν θα δείτε ποτέ ξανά με ίδιο μάτι τις αγελάδες και τα γουρούνια και δεν θα ξανακούσετε ποτέ με τον ίδιο ενθουσιασμό το “Gloria” του Van Morrison. 

Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link 

19. The house that Jack built (2018) Crime, Drama, Horror 
Ίσως η πιο αυτοβιογραφική ταινία ever, με έναν Matt Dillon στον καλύτερο ρόλο του, παρουσιάζει κάθε πτυχή της προσωπικότητας του Trier και όλες του τις εμμονές! Όχι άλλη μια serial killer movie, αλλά μια ταινία παραβολή πάνω στην τέχνη και την ανάγκη της δημιουργίας. Κυνικό, ενοχλητικό, το λες και σκατόψυχο….  
Imdb link 

18. Cold fish (2011) Horror, Drama, Comedy 
Η ταινία είναι εξαιρετικά δυνατή στην παρακολούθηση (πολύ gore) και δεν συνίσταται σε ανυποψίαστους.
Ειδικότερα το δεύτερο μέρος καθώς και όλη η αίσθηση σέξι σαπίλας (!!) και απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής, δεν είναι για όλους.
Τρομακτικό, ενοχλητικό, ανήθικο, σχεδόν αδύνατο να παρακολουθηθεί. 

Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link 

17. Dawn of the dead (2004) Horror, Action
Από εδώ ξεκίνησε ο Snyder ("300", "Watchmen", "Man of steel"), κάνοντας ένα αιματομαβαμμένο και τρομακτικό remake της κλασσικής ταινία του Romero (1978). Και μόνο το γεγονός ότι τίθεται θέμα σύγκρισης με το original είναι η απόδειξη για την ποιότητα αυτού του Zombie Movie που πραγματεύεται πολύ περισσότερα. "Attention shoppers!!!". 
Imdb link 

16. Kokuhaku / Confessions (2010) Mystery, Thriller, Drama 
Ο Tetsuya Nakashima καταφέρνει να προκαλέσει συναισθήματα συμπόνιας ή μίσους, σε ταχύτατο χρονικό διάστημα και για διαφορετικούς χαρακτήρες. Ενώ νομίζεις ότι έχεις ξεκάθαρη εικόνα και έχεις σοκαριστεί με αυτά που παρακολουθείς, στο επόμενο μισάωρο θα σε κάνει να αναθαρρήσεις και να συμπαθήσεις έναν άλλο χαρακτήρα. Αυτό το πετυχαίνει με την επανάληψη σκηνών δοσμένες από την οπτική  γωνιά του κάθε ήρωα. Εκεί αποκαλύπτονται ανείπωτες προσωπικές λεπτομέρειες, οι οποίες ενώνονται και κορυφώνονται σε ένα κρεσέντο υπερβολής και φρίκης. 
Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link 

15. High Tension (2003) Horror
Σιωπή και τρόμος της παλιάς σχολής με ένα απίστευτα αποκαλυπτικό (ανατροπή) και αιματοβαμμένο φινάλε. 
Σχετικό αφιέρωμα στον Γαλλικό Τρόμο εδώ
Imdb link

14. The uninvited guest (2004) Drama, Horror, Mystery 
 
Μετά τον χωρισμό του με την κοπέλα του, ο Félix θα βρεθεί μόνος του σε ένα τεράστιο σπίτι. Τι γίνεται όμως όταν ο μυστηριώδης ξένος που του ζητάει να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο,εξαφανιστεί μέσα στο σπίτι; Ένα μυστηριώδες και αγωνιώδες θρίλερ για τα φαντάσματα της μοναξιάς, που παίζει με το μυαλό του κοινού, με twists και μελαγχολική ατμόσφαιρα. 
Imdb link 

13. Us (2019) Drama, Horror, Mystery 
Καλό εναντίον κακού; Όχι βέβαια...Η μάχη για την ζωή που αξίζουμε όλοι, η μάχη της Adelaide και της Red (καθόλου τυχαία επιλογή ονόματος) είναι η σύγκρουση του άδικου και του δίκαιου. 
Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link 

12. Hereditary (2018) Drama, Horror
Η ταινία χωρίζεται σε τρία μέρη με το πρώτο και πιο σύντομο να βρίσκει τον Ari Aster οδηγώντας σε σίγουρο και γνώριμο δρόμο, αλλά όχι για πολύ…Με μια σκηνή σοκ θα κόψει το τιμόνι δεξιά ,και θα παρεκτραπεί μέχρι το τέλος….Το δεύτερο μέρος με έκανε να γυρνάω στην θέση μου άβολα αφού  χάρη στην ερμηνεία της Colette είναι μια άσκηση σπουδής στην ψύχωση, ενώ στο τρίτο τα πάντα σταδιακά εξηγούνται (με ένα ιδιαίτερο τρόπο φυσικά, παίζοντας με την αμφιβολία…) και καταλήγουν στην απόλυτη παράνοια. 
Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link

11. The Chaser (2008) Thriller, Horror
 
 Δεν θα μπω στη διαδικασία να περιγράψω το πόσο διαφορετικό είναι το “Chugyeogja”  σε σχέση με τις αμερικάνικες ταινίες αγωνίας σε όλα τα επίπεδα. Ούτε για την αίσθηση που σου αφήνει ότι οι δυο ώρες της ταινίας είναι σαν να παρακολουθείς ένα φινάλε μεγάλης διάρκειας. Ούτε (έλεος πια) για τις δυο φοβερές συμπτώσεις που καθορίζουν την εξέλιξη της ιστορίας.
Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου