Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

(Δ' μέρος - Θέσεις 30-21) Οι σημαντικότερες / καλύτερες ταινίες Τρόμου / Θρίλερ της περιόδου 2000-2019

30. The Orphanage (2007) Horror, Mystery, Drama
Το "Orphanage" είναι μια κλασσική ταινία  φαντασμάτων, με ιδιαίτερα μελαγχολική και παραμυθένια ατμόσφαιρα, creepy σκηνές, και ένα συγκινητικό φινάλε. Σκηνοθετικό ντεμπούτο του J.A. Bayona ("The impossible", "A monster calls"), αν και διαφημίστηκε από το όνομα του Guillermo Del Toro στην παραγωγή.
Imdb link 

29. The Black Coat's Daughter (2015) Horror
Το σενάριο είναι δοσμένο από την πλευρά της κάθε πρωταγωνίστριας ξεχωριστά και εάν κάποια πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα το πρώτο 20λεπτο, τα πάντα θα “κουμπώσουν” και θα αποζημιωθείτε στο έπακρο, έως τον τραγικό επίλογο. 
Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link 

28. Sleep tight (2011) Thriller, Drama
Δεν ψάχνεις να βρεις ποιος ή τι είναι στοιχειωμένο, ούτε ποιος είναι ο δολοφόνος από τα στοιχεία που σου παρουσιάζονται. Τον κακό τον ξέρεις και του λες και “καλημέρα” και “ευχαριστώ”! Εντάξει όχι εσείς αλλά η Clara. Και εσείς ξέρετε αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. 
Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link

27. Mandy (2018) Horror, Thriller, Action
 Η δεύτερη δημιουργία του Panos Cosmatos γιου του George P. Cosmatos (“Rambo”, “Cobra”, “Tombstone”) είναι ένας δίωρος φόρος τιμής στις horror ταινίες των 80’s. Και για την ακρίβεια θα μπορούσε να περιγραφεί ως Hellraiser meets Mad Max meets Evil Dead meets David Lynch meets Heavy Metal. 
Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link

26. Get out (2017) Mystery, Thriller, Horror
Εντυπωσιακή δουλειά, χωρίς υψηλό budget, χωρίς εφέ, το “Get out” αποτελεί ένα horror αντιρατσιστικό διαμάντι. 
Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link

25. The devil's rejects (2005) Horror
H οικογένεια Firefly είναι Rock'n'Roll επαναστάτες! H καλύτερη ταινία του Rob Zombie, με διαφορά από τις υπόλοιπες
Imdb link 

24. The witch (2015) Horror
Η κορυφή του πρόσφατου Art Horror κινήματος. Αργός, έντονος, παραμυθένιος τρόμος. Αν υπήρχε κινηματογράφος τον 17ο αιώνα κάπως έτσι θα ήταν οι ταινίες τρόμου.
Imdb link 

23. One cut of the dead (2017) Comedy, Horror
Οι Ιάπωνες δείχνουν τον δρόμο με ένα από τα πιο έξυπνα και πρωτότυπα φιλμ που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Zombie movie που να εξετάζει και να προβληματίζει για την αγωνία του δημιουργού και στο τέλος να σε αφήνει με ένα χαμόγελο στα χείλη, ε δεν έχει ξαναγυριστεί…Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link

22. Bone Tomahawk (2015) Western, Horror
Το πρώτο μέρος είναι η εισβολή του σκοταδιού στο φως, το δεύτερο είναι το ταξίδι και το τρίτο η αντεπίθεση του φωτός στο σκοτάδι. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι έχουν έναν ουσιαστικά υπερφυσικό και βάρβαρο αντίπαλο και για να τονιστεί η ήδη τεράστια διαφορά μεταξύ του “πολιτισμένου” και του άγριου κόσμου, οι πρωταγωνιστές διακατέχονται από υψηλά επίπεδα ηθικής, αγωνιστικότητας, πίστης και αυτοθυσίας. Στην άλλη πλευρά η κόλαση. Έτσι απλά. 
Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link

21. Train to Busan (2016) Horror, Drama, Action
Τρομερή δράση. Ανάσα για τα zombie movies,αν και το κοινό δεν παίρνει καμμία κατά την διάρκεια του. Δυνατοί χαρακτήρες και εντυπωσιακές zombie σκηνές.
Imdb link 


 

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου