Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

(Γ' μέρος - Θέσεις 40-31) Οι σημαντικότερες / καλύτερες ταινίες Τρόμου / Θρίλερ της περιόδου 2000-2019

40. Dream Home (2010) Crime, Horror, Drama
Το Dream Home είναι μια πολύ βίαιη περίπτωση “Home invasion movie”, που όμως επικεντρώνεται  στο δραματικό στοιχείο και στην ματαιότητα απόκτησης κατοικίας στον πλανήτη μας (!) και πιο συγκεκριμένα στο Hong Kong. 
Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link 

39.  The Cabin in the woods (2011) Horror
Όλα τα κλισέ του σεναρίου που θέλει μια παρέα νεαρών να μένει για το βράδυ σε εγκατελλειμένη καλύβα στο δάσος ("The evil dead", κτλ.), έχουν την εξήγηση τους. Από πίσω κρύβεται ένα απίστευτο σχέδιο θυσιών και ο Master Cthulhu! Διασκεδαστικότατο και προσεγμένο. 
Imdb link 

38. The House of the devil (2009) Horror
Η Samantha θα αναλάβει μια διαφορετική baby sitting δουλειά, όταν όμως αντιληφθεί τις προθέσεις της οικογένειας που την ζήτησε θα είναι αργά. Η έκλειψη πανσελήνου την συγκεκριμένη βραδυά δεν είναι τυχαίο γεγονός. Δεν ξέρω εάν ο Polansκι έχει δει την ταινία του Ti West, θεωρώ ότι εάν το έκανε θα του έδινε συγχαρητήρια. Θρησκευτικός τρόμος, σωστή κλικάκωση, φοβερή ατμόσφαιρα και φινάλε.
Imdb link 

37.  A tale of two sisters (2003) Drama, Horror, Thriller
Ένα απολαυστικό Mystery - Horror Δράμα, με αρκετές ανατροπές. Το Κορεάτικο σινεμά στα καλύτερα του.
Imdb link 

36. It follows (2014) Horror, Mystery, Thriller
Ουσιαστικά αποτελεί ένα φόρο τιμής στις ταινίες τρόμου της δεκαετίας του '80 και ακόμη πιο πολύ στον Carpenter ("Halloween"). Δεν τρομάζεις ιδιαίτερα, έχει όμως disturbing ατμόσφαιρα και μυστήριο. Προκάλεσε μεγάλο ντόρο και το μεγάλο ατού του είναι η  στυλιστική 80's αναβίωση! Ο David Robert Mitchell ήρθε πάντως για να μείνει...
Imdb link

35. Jeepers Creepers (2001) Horror, Mystery
 Το καλύτερο τέρας - δαίμονας της εικοσαετίας, με μια πολύ καλή δεύτερη συνέχεια.
 Imdb link

34. Let the right one in (2008) Drama, Romance, Horror
Δεν τα πάω καλά με τα βαμπίρ και τους βρυκόλακες. Με εξαίρεση το τεράστιο "Bram Stoker's Dracula" του Coppola και το "Only lovers left alive" που είναι μια Jarmousch ταινία, αποφεύγω να βλέπω ταινίες του είδους αφού δεν με συγκινεί η συγκεκριμένη κατηγορία απέθαντων...Το "Let the right one in" θα κάνει αυτό ακριβώς. Θα σας συγκινήσει. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του John Ajvide Lindqvist αφορά την ιστορία του Oskar και της Ellie, και του έρωτα που θα ανατπυχθεί ανάμεσα σε αυτά τα δύο παιδιά. Το ακριβώς αντίθετο ταινιών τύπου "Twilight".
Imdb link 

33. The excorcism of Emily Rose (2005) Drama, Horror, Thriller
Μια φιλόδοξη δικηγόρος αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός ιερέα, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο της 19χρονης Emily Rose, μετά την τέλεση εξορκισμού. Πρόκειται για δικαστικό θρίλερ που παρακολουθείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με σχετικά επιχειρήματα και αποδείξεις από τις δύο πλευρές, οι σκηνές τρόμου είναι όμως τέτοιες που έκανε πολύ κόσμο να παραμιλάει και να το συγκρίνει με "Εξορκιστή". Σε κάθε περίπτωση, η ταινία είναι άρτια σε όλα τα επίπεδα, και παίζει  η Laura Linney και ο Tom Wilkinson.
Imdb link 

32. The skin I live in (2011) Drama, Horror, Thriller
Ο Almodovar περνάει στα χωράφια του Cronenberg και του "body horror", προσφέροντας ένα αντισυμβατικό και με Χιτσκοκική μαεστρία σκηνοθετημένο θρίλερ.
Imdb link 

31. The eyes of my mother (2016) Horror, Drama
Ο φυσιολογικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται η μια ακρότητα μετά την άλλη, καθώς και αρκετές σκηνές που κόβονται για να υποθέσουμε την βαρβαρότητα τους, ισοδυναμεί με 100 jump scares. 
Ολόκληρο το review εδώ
Imdb link

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου