Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Τρόμος αλά Γαλλικά




1.  A linterieur (2007) Horror Thriller
Η ναυαρχίδα του νέου κύματος γαλλικού τρόμου με 82 λεπτά ανείπωτης φρίκης και βίας. Η ετοιμόγεννη Sarah θα βασανιστεί και θα βασανίσει τόσο που πρέπει να δηλώσεις ότι απαγορεύεται η παρακολούθηση σε νέους κάτω των 18. Η Beatrice Dalle είναι πιο evil και από τους Freddie, Jason και Michael μαζί!
Highlights: Η Beatrice Dalle και φυσικά το ψαλίδι!

 
2. Martyrs (2008) Horror
Το προσωπικό μου αγαπημένο της λίστας. Σε πιάνει από τα μούτρα με αίμα και φαντάσματα, στη μέση σε αρχίζει στα κλωτσομπουνίδια (torture porn) και στο φινάλε σε “στέλνει” με τις θρησκευτικές του αναζητήσεις. Δύσκολα θα βρεις πλάνο χωρίς αίμα. Must see.
Highlights: Όλη η ταινία.


3. Haute Tension (2003) Horror Mystery Thriller
Από εδώ ξεκίνησε η αντεπίθεση της Γαλλίας το 2003, άσχετα εάν τώρα ο Aja γυρνάει το Piranha 4C ή 3D ή ό,τι άλλο του παραγγέλνουν. Σιωπή και τρόμος της παλιάς σχολής με ένα απίστευτα αποκαλυπτικό (ανατροπή) και αιματοβαμμένο φινάλε.
Highlights: Η βία στις αρχικές σκηνές δολοφονίας, το φορτηγάκι και οι κουβάδες αίματος στο φινάλε.


4. Ils (2006) Horror Thriller
Έντονο θρίλερ που και αυτό προκάλεσε ανάλογη μόδα. Ζευγάρι σε απομονωμένο εξοχικό δέχεται επίθεση από αγνώστους. Χωρίς αίμα και εφέ αλλά απλά και σταράτα θα μείνετε κόκκαλο με το φινάλε. Άντε να ξεπεράσεις ότι είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία!
Highlights: Το φινάλε.


5. Malefique (2002) Fantasy Horror Mystery
Ένα κλειστοφοβικό θρίλερ, με πρωταγωνιστές 4 φυλακισμένους και την προσπάθειά τους να αποδράσουν μέσω ποιας άλλης; Αλλά της μαγείας! Ξόρκια και μαγικά βιβλία θα σας πιάσουν απροετοίμαστους σε ένα low budget διαμαντάκι που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και επεισόδιο του The Twilight Zone.
Highlights: The eye.


6. La Horde (2009) Horror Action
Η γαλλική ταινία με zombie που δεν είναι όμως μόνο αυτό. Σφιχτοδεμένη περιπέτεια τρόμου όπου οι γκάγκστερ και οι μπάτσοι ενώνονται ενάντια στην απειλή των ζωντανών νεκρών. Διασκεδαστικό, βίαιο και με πολύ gore (αλίμονο).
Highlights: Ένας εναντίον δεκάδων ζόμπι. Σαν σε συναυλία και να χρησιμοποιείς χατζάρα!


7. Frontiere (s) (2007) Horror
Ξαδερφάκι της Αγίας Τριάδας της παρούσης λίστας, λίγο μπερδεμένο σεναριακά. Είναι τόσο καλοσκηνοθετημένη η βία και οι ακρωτηριασμοί όμως που αξίζει με τα χίλια να μπει στη λίστα.
Highlights: Παρέλαση από νεοναζί, τανάλιες και τσεκούρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου