Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Left Bank / Linkeroever (2008) Drama, horror, mystery


Η Marie είναι μια παγκοσμίου κλάσης δρομέας που ζει με την μητέρα της. Η γνωριμία και η σχέση της με τον Bobby θα συμπέσει με την διάγνωση της με χρόνια κόπωση. Όταν ο Bobby θα της ζητήσει να μείνει μαζί του στο διαμέρισμα του, η ζωή της θα αλλάξει για πάντα….
Η Marie είναι κλειστή δεν χαμογελάει , έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό της, ομολογώ ότι δεν την συμπάθησα πολύ σαν χαρακτήρα (τουλάχιστον στην αρχή). Ίσως λόγω και της μουντής φωτογραφίας και της σκηνοθεσίας που από τα πρώτα λεπτά αποπνέει απαισιοδοξία και βυθίζει τον θεατή σε μια ιστορία που νιώθεις ότι δεν θα πάει καλά…Όταν γνωρίσει τον Bobby, ο έρωτας θα της δώσει φτερά αλλά εμείς ταυτόχρονα καταλαβαίνουμε ότι ο νέος της σύντροφος δεν είναι αυτό που φαίνεται. Το μυστήριο απλώνεται γενικότερα στο σύμπλεγμα των 3 τεράστιων πολυκατοικιών που βρίσκονται στην Αριστερή Όχθη (“Left Bank”) της πόλης του Antwerp
 Στο “Left Bank” ο σκηνοθέτης Pieter van Hees, έχει την τύχη να κατευθύνει δύο εξαιρετικούς νέους ηθοποιούς. Η Eline Kuppens και ο ευρέως γνωστός πλέον Matthias Schoenaerts (“De rouille et dos”, “Bullhead”), είναι άψογοι, ενώ μοιράζονται και μια δύο τολμηρές σεξουαλικές σκηνές.
Όσο για τον σκηνοθέτη, είναι τεράστια επιτυχία, η ταινία του να αναφέρεται ως παιδί των “Rosemarys Baby” και «The Tenant” του Πολάνσκι, ενώ προσωπικά είδα ότι τον έχει επηρεάσει και ο Αρονόφσκι.
Θολό, σκοτεινό, και από ένα σημείο και μετά εφιαλτικό, το “Left Bank” είναι μια πολύ καλή ταινία τρόμου, απόδειξη του τι μπορείς να κάνεις με μικρό budget και χωρίς χρήση scare jump. Μπορεί το σενάριο να μην είναι ότι πιο πρωτότυπο, σίγουρα όμως θα σας κρατήσει.
Μια μικρή έκπληξη από το Βέλγιο που μας έχει δώσει και τα “Cub” (2014) και “Calvaire” (2004).
 

7/10




Δείτε το τρέιλερ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου