Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

80's Classics: Blood Rage (1987) Horror


O Todd θα κατηγορηθεί για φόνο και θα εγκλισθεί αδίκως σε ψυχιατρείο. Ο αληθινός ένοχος είναι ο δίδυμος αδερφός του Terry. Όταν ο Todd δραπετεύσει, μετά από 10 χρόνια, ένας νέος κύκλος αίματος θα ανοίξει!
 Το Blood Rage είναι ένα slasher B-movie από αυτά που έβγαινα σωρηδόν την δεκαετία του ’80. Μέτριο έως ανύπαρκτο σενάριο, απίστευτες επιλογές δράσης των χαρακτήρων, κακές ξύλινες ερμηνείες και διεκπεραιωτική σκηνοθεσία. Όλα τα παραπάνω περίπου ισχύουν και για το Blood Rage του John Grissmer (του ποιού;;) αλλά οι αρετές του υπερτερούν και για αυτό παρουσιάζεται λεπτομερώς.
Καταρχήν η σκηνοθεσία του παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς προσφέρει ιδιαίτερα καλαίσθητα κάδρα. Επίσης παρόλο το περιορισμένο budget και το σύντομο των γυρισμάτων (υποθέτω), τα practical εφέ και η φονική μεθοδολογία είναι πολύ gory! Αποκεφαλισμός, τεμαχισμοί με machete, χρήση πιρουνιού, κομμένα χέρια, κομμένα σώματα, ο Terry κάνει ότι καλύτερο μπορεί, βρίσκοντας πάντα άλλοθι και κατηγορώντας τον δίδυμο αδερφό του, με στόχο να μην αφήσει κανένα ζωντανό!
Η αληθινή πρωταγωνίστρια της ταινίας όμως είναι γυναίκα, και δεν είναι άλλη από την Louise Lasser, μια πρώην κυρία Woody Allen, η οποία υποδύεται την μητέρα των διδύμων. Ψυχωτική, εσωτερικά κατεστραμμένη, βγάζει απίστευτο πόνο και μεταξύ άλλων έχει δύο σκηνές ανθολογίας με τους μονολόγους της (ειδικά η συνομιλία με τον operator είναι κορυφή). 
Άλλος ένας λόγος να δείτε το Blood Rage είναι τα eighties αυτά καθαυτά και ότι υπήρχε τότε. Ρούχα, κουρέματα, τρόποι διασκέδασης (οι γκόμενες πίνουν tequila και γουστάρουν sex ενώ τα αγόρια παίζουν Atari….).
 
Εν κατακλείδι ένα δυνατό 80s slasher για τους φίλους του είδους.

Δείτε το τρέιλερ εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου