Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Burning (2018) Drama, Mystery


Σκηνοθεσία: Chang-dong Lee

Σενάριο: Jungmi Oh, Chang-dong Lee

Παίζουν: Ah-in Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jun, κ.α.

Διάρκεια: 2:28

Ο Lee Jong-su θα επανασυνδεθεί με μια κοπέλα από το παρελθόν του. Λίγο αργότερα, αυτή θα επιστρέψει από ένα ταξίδι στην Αφρική μαζί με τον μυστηριώδη Ben, ο οποίος έχει ένα πολύ παράξενο χόμπι.
Το “Burning” είναι μια ταινία που δεν κατατάσσεται εύκολα σε κάποια κατηγορία. Σίγουρα πιστεύω πως απευθύνεται σε σινεφίλ, εκπαιδευμένους θεατές που μπορούν να εκτιμήσουν την εξαιρετικά αργή εξέλιξη και να απολαύσουν ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ μυστηρίου που ως πραγματικό σκοπό έχει να παρουσιάσει την πάλη των τάξεων σε όλο της το μεγαλείο! 
Σε κάθε πλάνο, σχεδόν σε κάθε ατάκα, η τεράστια διαφορά μεταξύ Jong-su και Ben είναι παραπάνω από εμφανής. Χρήματα (πάνω από όλα), αυτοκίνητο, συνήθειες, καθημερινότητα, άγχος (ποιό;) για το μέλλον, ύφος, διαχείριση καταστάσεων. ΟΛΑ είναι διαφορετικά. Ο Jong-su νιώθει πράγματα για την Hae-mi, που θα μπορούσε να παραλληλιστεί και με την ίδια την ζωή, ενώ για τον Ben δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα νέο παιχνίδι για να περάσει τον χρόνο του χωρίς να βαριέται, και να παρουσιάσει στους επίσης ζάμπλουτους φίλους του. Παιχνίδι, με ημερομηνία λήξης φυσικά. 


Η εξαφάνιση της Hae-mi θα πυροδοτήσει μια έντονη ατμόσφαιρα θρίλερ και μια “burning” κλιμάκωση , όσο και αν η γενικότερη αύρα της ταινίας είναι παγωμένη…
Το “Burning” είναι αργό, έχει φοβερές σιωπές, αλληγορικό μήνυμα,  και πραγματικά καταπληκτικές ερμηνείες από το τρίο των πρωταγωνιστών (ειδικότερα από τον Steven Yeun που ερμηνεύει τον Ben, γνωστός και από το “Walking Dead”), όμως όλα θα ήταν ένα τίποτα αν δεν υπήρχε η μαεστρική σκηνοθεσία του Chang-dong Lee. Δεν ήθελα να τελειώσει η τετράλεπτη σκηνή του χορού. Μαγεία. 
Οκ, επειδή από εδώ και πέρα θα παραληρώ, αναγνωρίστε την τάξη σας και απολαύστε μια ιδιαίτερη αλλά και συναρπαστική με τον τρόπο της ταινία μυστηρίου.

9/10

(Πηγές: Imdb, Wiki)
Imdb link: https://www.imdb.com/title/tt7282468/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου