Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Bad Boy Bubby (1993) Drama, Comedy, Crime, Horror


Σκηνοθεσία: Rolf de Heer

Σενάριο: Rolf de Heer

Παίζουν: Nicholas Hope, Claire Benito, Ralph Cotterill, Syd Brisbane, κ.α.

Διάρκεια: 1:54


Ο Bubby θα ζήσει για 30 χρόνια παγιδευμένος σε ένα μικρό δωμάτιο σε πλήρη εκμετάλλευση από την μητέρα του. Όταν καταφέρει να ξεφύγει ένας νέος κόσμος απλώνεται μπροστά του και θα πρέπει να ανταπεξέλθει με τα “εφόδια" που έχει πάρει έως εκείνη την στιγμή. 

Όπως καταλάβατε και εάν ήδη ρίξατε μια μιατιά στις φωτογραφίες, έχουμε να κάνουμε με τον ορισμό της cult ταινίας! Για άλλη μια φορά, οι ομάδες του Fb, μου αποκάλυψαν τούτο εδώ το διαμάντι που είναι σαν δύο ταινίες σε μια. Το πρώτο και μικρότερο (τριανταπέντε περίπου λεπτά), εφιαλτικό ενοχλητικό με μονότονα χρώματα, αποτελεί μια short movie τρόμου. Η καθημερινότητα του Bubby θεωρώντας ότι ο πλανήτης έχει προσβληθεί από ιό και η μητέρα του τον προστατεύει, είναι ακραία! Σοκαριστικό το πρώτο μέρος κάνει την ομηρία από τον Buffalo Bill της Σιωπής των Αμνών να μοιάζει με βόλτα στο πάρκο! Και κάπου εκεί με ανορθόδοξο τρόπο, ο Bubby θα δραπετεύσει και διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα έλεγε η μητέρα του. Τα θέματα που απασχολούσαν τον θεατή μέχρι εκείνη την ώρα, όπως η αιμομιξία, η ψυχολογική βία, ο εγκλεισμός, θα δώσουν την θέση τους στην αγάπη, την συμπόνια, την ένταξη των κοινωνικά περιθωριοποιημένων στο σύνολο και την Punk rock μουσική!
Όλα αλλάζουν και τώρα ο Bubby πρέπει να τα βγάλει πέρα στην αληθινή ζωή. Το υπόλοιπο και μεγαλύτερο μέρος την ταινίας είναι μια μοναδική μαύρη κωμωδία, ανθρώπινη, τολμηρή, ένας θρίαμβος της διαφορετικότητας! Ίσως και να νιώσετε δάκρυα να κυλάνε στο μάγουλο σας στο φινάλε.


Τεράστια, πειστική ερμηνεία από τον Nicholas Hope, σε μια ταινία που χρειάστηκε 10 χρόνια συγγραφής σεναρίου και κινηματογραφήθηκε από 32 διαφορετικούς Διευθυντές Φωτογραφίας!

Εναλλακτικό, προκλητικό, πειραματικό, το Bad Boy Bubby σας καλεί να το δείτε!

ΥΓ. Αν αγαπάτε τις γάτες, τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα σε 2-3 σκηνές.

8/10

Δείτε το τρέιλερ εδώ

(Πηγές: Imdb, Wiki)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου