Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Sinister (2012) Horror, Mystery, Thriller

Το Sinister είναι μια ταινία τρόμου που επειδή για μια περίοδο δεν παρακολουθούσα πολύ τα πράγματα, πίστευα ότι θα την έχω δει εγώ και πέντε-έξι νοματαίοι. Καμία σχέση. Ταινία με τον Ethan Hawke και να μην είναι γνωστή, ε… τέλος πάντων!
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Συγγραφέας προσπαθεί να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από ένα φοβερό ντεμπούτο και μια σειρά μετριοτήτων που ακολούθησαν. Double check (το έχουμε ξαναδεί)! Η οικογενειακή ηρεμία και συνοχή κρέμεται σε μια κλωστή. Προβληματικό παιδί, η σύζυγος δεν αντέχει άλλο… Triple check (το έχουμε ματαξαναδεί)! Ανά πάσα στιγμή εμφανίζονται φαντάσματα νεκρών παιδιών. Τι να λέμε τώρα παιδικός σταθμός ολόκληρος! Full check (το έχουμε χιλιοδεί)!
Τι συμβαίνει με το Sinister λοιπόν και αξίζει τον κόπο; Συμβαίνει ότι είναι μια από τις πιο επιτυχημένες “scary jump” ταινίες που έχω δει. Ξέρετε, αργό πλάνο, συνεχίζει κι άλλο αργά, δεν έχει μουσική, ξεχνιέσαι και αφήνεσαι και ξαφνικά ΜΠΑΜ! Εμφανίζεται το κακό! Φυσικά τέτοιες ταινίες βγαίνουν συνέχεια αλλά πόσες το κάνουν επιτυχημένα και πόσες έχουν και ίσαμε 10 καλά scary jumbs;
Τη μια έκανα πως άλλαξα πλευρά, την άλλη τεντώθηκα, την άλλη πως πάω να πιάσω τη μπύρα, την άλλη μπινελίκια  κλπ, κλπ. Αν προσθέσετε σε αυτό το βασικό στοιχείο έναν άψογο Ethan Hawke και μια ανατροπούλα στο σενάριο, έχουμε μια αξιοπρεπέστατη ταινία τρόμου που δικαιολογεί απόλυτα την δημιουργία της παρά τα διάφορα cliché που περιέχει.
Δείτε το trailer εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου