Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Frightmare (1974) Horror, mystery, drama


Σκηνοθεσία: Pete Walker

Σενάριο: David McGillivray, Pete Walker

Πρωταγωνιστούν: Sheila Keith, Rupert Davies, Debora Fairfax, Kim Butcher κα

Διάρκεια: 1h:28m
Η Dorothy Yates θα γλιτώσει την θανατική ποινή όταν θα καταδικαστεί σε 15 χρόνια εγκλεισμού σε ψυχιατρικό άσυλο προκειμένου να θεραπευτεί, κατόπιν της διάγνωσής της με παθολογικό κανιβαλισμό. Μαζί της και ο άντρας της, ο οποίος μπορεί να μην συμμετείχε στα εγκλήματα της Dorothy, αλλά ενώ γνώριζε δεν έκανε κάτι για να σταματήσει το δολοφονικό της έργο.
Το Frightmare είναι το αριστούργημα του Pete Waller, ο οποίος έκανε μεγάλη αίσθηση στα 70’s με μια σειρά σημαντικών horror ταινιών όπως το “The flesh and blood show” και “The Comeback”.
Το ζευγάρι των Yates θα αποφυλακιστεί, θεραπευμένο. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ενώ ο Edmund εργάζεται ως σοφέρ, με τι ασχολείται η κυρά Yates; (εκπληκτικά πειστική η Sheila Keith). Ο παλιός της εαυτός έχει επιστρέψει και η ανάγκη για ανθρώπινη σάρκα νικά και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.
Αρχικά, στο πρώτο μέρος της ταινίας θα γνωρίσουμε τις 2 κόρες του ζευγαριού. Η Jackie, κόρη του Edmund από προηγούμενο γάμο είναι καλοπροαίρετη και αθώα….η Debbie όμως, το φυσικό παιδί του διαταραγμένου ζευγαριού, παρουσιάζει ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά.
ToFrightmare” είναι δυσάρεστα κυνικό (η Dorothy επιλέγει τα θύματά της από το βαθμό μοναξιάς τους, ώστε να τους απαλλάξει από την μίζερη ζωή τους), φουλ disturbing και προκαλεί αληθινό τρόμο και μόνο με την ένταση που βγάζουν οι ηθοποιοί με το πρόσωπό τους. Παραδόξως η βία προκαλείται από τους γυναικείους χαρακτήρες, ενώ οι άντρες παρακολουθούν αβοήθητοι.

Ο Pete Walker είχε πει ότι ήθελε το κοινό να φύγει από το σινεμά, αναστατωμένο και θυμωμένο.
Το κατάφερε! Well done!

7/10 

(Πηγές: Imdb, Wiki)


Δείτε το τρέιλερ εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου