Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Burnt Offerings (1976) Horror, Mystery


Σκηνοθεσία: Dan Curtis

Σενάριο: Robert Marasco, William F.Nolan, Dan Curtis

Παίζουν: Oliver Reed, Karen Black, Burgess Meredith, Lee Montgomery, Bette Davis κ.α.

Διάρκεια: 1h:56m
Μια οικογένεια θα νοικιάσει για το καλοκαίρι μια παλιά βίλα σε τιμή ευκαιρίας. Το σπίτι όμως έχει την δύναμη να ρουφάει την ζωή των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτό, προκειμένου να αναγεννηθεί!
Το “Burnt Offerings” είναι μια πολύ ατμοσφαιρική ταινία τρόμου, ο ορισμός του ψυχολογικού θρίλερ, ενώ επίσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα prequel ή έστω μια ταινία κοντά στο “The Shining” που ως γνωστόν αποτελεί για εμένα την καλύτερη ταινία τρόμου όλων των εποχών! Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης σκηνοθεσίας ή ερμηνειών, αλλά υπάρχει ένα κοινό κλίμα απομόνωσης και ανίκητου υπερφυσικού κακού που θέλει να καταστρέψει μια οικογένεια.
Το “Burnt Offerings” προσφέρει αγνό παραδοσιακό τρόμο, χωρίς πολλά λόγια και φανφάρες, απουσία ειδικών εφέ, και χωρίς να κρύβει σε κανένα σημείο τις πραγματικές του προθέσεις. Το σπίτι είναι evil, ρουφάει το καλό και προκαλεί συνεχή προβλήματα στους ενοίκους του, μετατρέποντας τους σε υποχείρια του, κρατώντας τους στον χώρο, έως την απόλυτη καταστροφή τους.
Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ανατροπές, η εξέλιξη είναι απολαυστικά εφιαλτική! Καλλιτεχνικά όμως χάρις των τρομερών ερμηνειών, του συναρπαστικού μουσικού σκορ του Bob Cobert, αλλά και του ίδιου του σπιτιού που ουσιαστικά είναι και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, το “Burnt Offerings” δίνει τεράστιες συγκινήσεις στο θεατή και μια αυθεντική ατμόσφαιρα αληθινού τρόμου. 

Η δύναμη των εκφράσεων των προσώπων και η ικανότητα του Dan Curtis να κινηματογραφεί σκηνές μεγάλης έντασης και τρόμου (όπως ο σοφέρ ή το βλέμμα της κυρίας Allardyce) καθιστούν το “Burnt Offerings” μια must watch ταινία για τους φίλους των ταινιών τρόμου! Karen Black και Oliver Reed εξωπραγματικά καλοί στους ρόλους τους!



8/10 

Δείτε το τρέιλερ εδώ



(Πηγές: Imdb, Wiki)

Imdb link: https://www.imdb.com/title/tt0074258/?ref_=nv_sr_2?ref_=nv_sr_2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου