Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Naxatras, Supersoul @ 21.4.2018, Gagarin


Οι Supersoul ανέβηκαν στη σκηνή στις 9.30, με το σήμα τους να φωτίζει το background της σκηνής του Gagarin, αποφασισμένοι να πάρουν κεφάλια με την τιμή που τους έγινε να ανοίξουν σε αυτό το πρώτο μεγάλο live των Naxatras. Το Αθηναϊκό τρίο παίζει heavy blues rock, που ενίοτε θυμίζει Black Keys, είναι όμως πιο βαρύ και έχει βάσεις στα 70’s blues rock. Χωρίς να έχω ακούσει το “Faith Bender” ντεμπούτο τους (το οποίο θα γίνει σύντομα) και λόγω του μέτριου ήχου, θα έλεγα πως εάν οι Whitesnake ήταν τρίο και έπαιζαν stoner, κάπως έτσι θα ακούγονταν. 
Για την ακρίβεια o Coverdale είναι μελαχρινός μουσάτος και παίζει κιθάρα (!), ένας υπερκινητικός μπασίστας τύπου Duff Mckagan βαράει ανελλιπώς, ενώ ο ντράμερ  μασάει τα σίδερα (το έχω ξαναγράψει άλλη μια φορά αυτό και το εννοώ!), και έτσι έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα.
Δυναμικοί στη σκηνή, οι Supersoul ήταν ένα ευχάριστο άνοιγμα, σε ένα σχεδόν γεμάτο Gagarin, το οποίο μέχρι τις 10:30 που ανέβηκαν οι Θεσσαλονικείς είχε γεμίσει ασφυκτικά (πιστεύω ότι έγινε sold out!). Ακομπλεξάριστοι, τρία απλά παιδιά με τα t-shirt τους, ξεκίνησαν να παίζουν το “You wont be left alone” από το νέο τους άλμπουμ “ΙΙΙ”, μόλις λίγα λεπτά αφού πρόβαραν τα όργανά τους. Το νέο τους άλμπουμ είχε την τιμητική του (το έχω λιώσει και το θεωρώ από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς) , και μάλιστα στην ολότητά του, ενώ φυσικά ακούστηκαν και παλαιότερα τραγούδια τους όπως το “The sun is burning” και το θρυλικό πλέον “I am the Beyonder” στο encore.
Η εμφάνιση των Naxatras ήταν υπερχορταστική και με έκανε να διαπιστώσω τρία πράγματα:
1. Είναι εκπληκτικά δεμένοι
2. Είναι τόσο καλοί μουσικοί  και τόσο εξαιρετικές οι συνθέσεις, που εάν απομονώσεις κάθε όργανο, μπορείς κάλλιστα να το απολαύσεις μόνο του σε όλη την διάρκεια ενός τραγουδιού.
3. Ατάκα Βαγγέλη: “Παίζουν 4 είδη μουσικής: stoner, ψυχεδέλεια, classic rock και doom!”.
Εντυπωσιάστηκα που επέλεξαν να παίζουν ακόμη και τα πιο coolWhite Morning” και “Spring Song” από το τελευταίο τους άλμπουμ, με τη συνδρομή του Φίλωνα στη δεύτερη κιθάρα, ενώ τρομερά ταιριαστή ήταν και η παρουσία της χορεύτριας Ρωξάνης στο “Garden of the senses”! Πανέμορφα τα διαγαλαξιακά, ψυχεδελικά visuals που προσέδιδαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα σε όλη την διάρκεια του live και μας ταξίδευαν.
Το κοινό ανταποκρίθηκε, οι Naxatras το απόλαυσαν και σίγουρα η δύναμη και η επιρροή τους μεγάλωσε.
Άκρως επιτυχημένο live!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου