Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

The Dead Ends – Deeper the dark, the brighter we shine (2017) Psychedelic rock



Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ακούγοντας το “Memory Ship (Sails at dawn)” της τριάδας από την Καβάλα, είναι ότι πλέον έχουμε τους δικούς μας Hexvessel, το δικό μας συγκρότημα Forest rock, που όμως πάει το πράγμα παραπέρα και ενσωματώνει και παραδοσιακή ελληνική μουσική. Η βουτιά που πραγματοποιούν οι The Dead Ends στη folk των 60’s είναι ουσιώδης και προσεγμένη. Εμφανής η επιρροή των The Doors, σε ένα άλμπουμ που εντυπωσιάζει με την συνοχή και την δύναμη που έχει να προκαλεί επανειλημμένες ακροάσεις. Μπορεί να είναι ότι οι μελωδίες είναι κολλητικές, ή ότι τα πολυφωνικά (και κιθαριστικά) μέρη, μας είναι οικεία ως σφήνες από την παράδοση της Β. Ελλάδος, που το αποτέλεσμα είναι τόσο γλυκό, ψυχεδελικό και λικνιστικό που θέλεις να γυρίζεις ξανά και ξανά. Ναι, λικνιστικό, εφόσον εμπεριέχονται πολλά σημεία που η μέση και ο λαιμός αυτονομούνται, ενώ το “Black Kiss” θα το γούσταρε πολύ ο Rudi Protrudi (The Fuzztones).
Είναι φορές που νιώθω ότι ο χρόνος που αφιερώνω για πέντε αράδες σαν τις παραπάνω δεν είναι τίποτα μπροστά στα συναισθήματα που θα νιώσω ακούγοντας τη μουσική, όσες φορές και όποτε έχω την ανάγκη.
Έτσι ένιωσα με τους The Dead Ends και η μαγεία τραγουδιών όπως το “Ludomania” και το “Peter 2:18”, θα με συντροφεύει για χρόνια.
Εξαιρετικό ντεμπούτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου