Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Running Wild – Death or Glory (1989) Heavy Metal


Το πειρατικό ξεκίνησε το ταξίδι του το 1986 με το “Under Jolly Roger”. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή για τον RocknRolf και την (εκάστοτε) παρέα του. Μετά από δύο πολύ καλά σκοτεινά speed metal album, φανερά επηρεασμένοι από τους Judas Priest (μέχρι και το όνομα τους…), έπρεπε να ξεχωρίσουν και να βάλουν την πειρατική θεματολογία στα τραγούδια και το ύφος τους. Το “Port Royal” που ακολούθησε το 1988 επιβεβαίωσε ότι έχουν βάλει πλώρη για τα υψηλά κλιμάκια του Metal (με “Conquistadors” μέσα…), και έτσι το 1989 βρέθηκα στο Rock City ( α ρε Lord…) την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του “Death or Glory” με το υπέροχο εξώφυλλο! 
Η βελόνα επέστρεφε συνεχώς στο πρώτο τραγούδι, μου πήρε κάνα δίωρο μέχρι να ακούσω το “Renegade”. Αυτομάτως το χέρι μου τοποθετούσε ξανά την βελόνα στο “Riding the Storm”. Το απόλυτο πειρατικό metal τραγούδι, σήμα κατατεθέν της μπάντας, ορμητικό, προκαλώντας συναισθήματα ελευθερίας και αισιοδοξίας, με ένα ρεφρέν έκσταση, είναι αυτό που με κάνει να το θεωρώ το καλύτερο Running Wild άλμπουμ! Δεν το πίστευα!

Φυσικά με ένα τραγούδι δεν είναι εύκολο να ανέβει ένας δίσκος τόσο ψηλά στην εκτίμηση μου. Μόνο ύμνοι ακολουθούσαν: “Running Blood”, “Bad to the bone”, “Marooned” μερικοί από αυτούς, και το έπος “Battle of Waterloo”, από τα καλύτερα που έχουν γράψει! 

Η συνέχεια και ειδικότερα τα ‘90s επιφύλασσαν πολλές ακόμα μεγάλες στιγμές, όμως η καρδιά μου είναι πάντα εκεί “Face in the wind were riding the storm, well stay our course whatever will come”! Τότε που ο τρίτος όροφος μιας πολυκατοικίας στα Πατήσια είχε μετατραπεί σε “Royal Fortune”, και ένας δεκαπεντάχρονος σε “Black Bart” χάριν στους τρομερούς Γερμανούς και την έμπνευση τους!    


Εταιρία: Noise

Ημερομηνία: 8.11.1989


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου