Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Rosewood Brothers, Low Gravity 17.5.2018 @ Six dogs


Κουφόβραση, φουλ συννεφιά και ψιχάλες ήταν το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη 17.5.2018 στο κέντρο της Αθήνας.
Δεν είναι εύκολη η έξοδος της Πέμπτης, το Six Dogs όμως έμελλε να φιλοξενήσει μια πανέμορφη συνεύρεση. Low Gravity και Rosewood Brothers σχεδόν γέμισαν το μαγαζί και έδωσαν στο κοινό μια βραδιά για να θυμάται και να “βγάλει” το καλοκαίρι.
Όταν οι Low Gravity πάτησαν στη μικρή σκηνή του Six Dogs, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η φάτσα του Σπύρου Παπαδόπουλου στους Απαράδεκτους, να κοιτάει την κάμερα και να αναρωτιέται: “Τι έγινε ρε παιδιά;” Μετά σκέφτηκα: “Υποτίθεται ότι ασχολείσαι τελευταία λίγο με την Ελληνική Σκηνή. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;”

Το heavy rock fusion  των Low Gravity είναι εντυπωσιακό, χωρίς όμως ίχνος επίδειξης ή μεγαλομανίας. Χωρίς φωνητικά (δεν σου λείπουν καθόλου…) και τον Ιάσων Λεοντίδη να οδηγεί με την κιθάρα του και μια καρτέλα (!) πετάλια, τον ήχο, πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρωτοχαρείς. Την βιρτουοζιτέ του, που μπλέκει το Stevie Ray Vaughan με space rock παραμορφώσεις και heavy αλά Rage Against the Machine ξεσπάσματα; Ή το μπετό rhythm section και τα ψυχεδελικά πλήκτρα που συνοδεύουν αλάνθαστα τον κιθαρίστα, ταξιδεύοντας από τα blues στην jazz και funkάροντας με ουσία. Μιλάμε για ένα ηχητικό ποτάμι up tempo ιδεών, που ειδικά τις στιγμές που παίζεται ταυτόχρονα από όλο το συγκρότημα σε συνεπαίρνει. Για 45 λεπτά, κρατήσανε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και των Rosewood Brothers που παρακολουθούσαν από το πατάρι στο πλάι της σκηνής. Πολύ δυνατή εμφάνιση!
Το “Soul Blossom” (2017, Ikaros Records) των Rosewood Brothers το έχω λατρέψει και είχα σχετική αγωνία για την απόδοση της μπάντας live. Tα video στο YouTube με είχαν προετοιμάσει αλλά δεν ήμουν έτοιμος για το real thing που λένε και στο Texas.
Οι τρεις κιθάρες και τα δυο σετ των ντραμς είναι από μόνα τους ψαρωτικά. Ζεστός, αρμονικός και ενίοτε πολύ έντονος ο ήχος που βγαίνει από τις εξάχορδες θεές από τα πρώτα κιόλας λεπτά ενώ το μπάσο κρατάει τις ισορροπίες και τα ντραμς ουσιαστικά ορίζουν τα κομμάτια.
Με αυτό το 3-2-1 σύστημα, σοβαροί και φανερά προερχόμενοι από άπειρες πρόβες, οι Rosewood Brothers μετέφεραν στον κόσμο το southern blues rock τους αλάνθαστα! Οι άρτιες συνθέσεις του “Soul Blossom” αλλά και παλιότερες (πω πω κομματάρα το “Suicide King”) αποδόθηκαν με προσήλωση και κέφι (οι ντράμερ άλλαξαν 2-3 φορές ανάλογα των απαιτήσεων-προτιμήσεων), ενώ τα πεντακάθαρα φωνητικά του Σήφη, είναι σήμα κατατεθέν της μπάντας.
Σε μια πραγματικά υψηλού επιπέδου εμφάνιση, ξεχώρισα το αγαπημένο μου “20’ ride” που θεωρώ και ιδανικό για να ξεκινήσει κάποιος τη γνωριμία του με το γκρουπ. Στη συνέχεια αμέσως μετά το “A dogs day”, ο Σπυρέας Σιδηρόπουλος των Cyanna Mercury ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει μια power blues ballad, το “Burning Road”, μια συνεργασία με φοβερή κλιμάκωση (και πολύ πόνο!). Λίγο αργότερα θα ανέβει και πάλι στη σκηνή για να τραγουδήσει το “Foxy Lady”, συνοδευόμενος και από τις 2 μπάντες επί σκηνής (κανονική γιορτή). 
 Η βραδιά τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, τα παιδιά μας ευχήθηκαν “Καλό καλοκαίρι” και εγώ κλέβω για τελευταία δήλωση, ένα σχόλιο στο Youtube κάτω από το “Soul Blossom” των RSWD: “Pure Ear Candy”.
Βγαίνοντας έξω, ένα δροσερό αεράκι μου έρχεται στο πρόσωπο. “Ρε συ Βαγγέλη, ξαστεριά!” λέω. 

Rosewood Brothers Setlist
Intro
Ariadnes
Me we
Six feet
Crabs eye Creeper
20’ride
Z on the D
Rusty nail blues
A dogs day
Burning road (feat.Spyreas Sid)
Snakes in my pants
Suicide King
Foxy Lady (feat. Spyreas Sid + Low Gravity)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου