Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Coverdale Page (1993) Hard rock, Heavy metal



Βρισκόμαστε στις αρχές των 90’s. Ο Jimmy Page έχει αφήσει πίσω τους Led Zeppelin και έχει κυκλοφορήσει το πρώτο (και μοναδικό) προσωπικό του άλμπουμ “The outrider”. Ο David Coverdale μετά την τεράστια επιτυχία του “1987” , έχει “παγώσει” προσωρινά τους Whitesnake.
Η ιδέα ήταν του παραγωγού Michael Fraser και πρώτος δέχτηκε τηλέφωνο ο Page. “Πώς θα σου φαινόταν να δουλέψεις με τον David;”. Τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους και οι δυο star της rock έγραψαν μουσική μαζί. Το άλμπουμ με τον λιτό τίτλο, τα επώνυμα των δυο καλλιτεχνών και το συμβολικό εξώφυλλο με το σήμα της σύμπλευσης/ κοινής πορείας, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1993.
Οι εποχές είναι δύσκολες, παράξενες. Το grunge κάνει την επανάστασή του ενώ δεκάδες metal υποείδη φυτρώνουν σαν μανιτάρια. Τι να περιμένει κανείς από τους σαραντάρηδες και βάλε (τότε) superstars; Μα τι άλλο; Μια δισκάρα αντάξια του παρελθόντος τους, όπου θα συναντηθούν οι μουσικές τους προσεγγίσεις και θα μας χαρίσουν ένα hard rock μνημείο, που ποτέ δεν έτυχε της αναγνώρισης που του αξίζει.
 Δέκα τραγούδια, 60 λεπτά μουσικής, όπου οι παραλληλισμοί με τη μουσική των Zeppelin και την καριέρα του Coverdale με το “παιδί” του, τους Whitesnake, είναι αναπόφευκτοι! Με ιδανική παραγωγή και ένα δυνατό team μουσικών έγραψαν χορταστικά τραγούδια που συνδυάζουν όλα όσα αγαπήσαμε σε αυτούς. Τα rocknroll λικνιστικά riff του Page, τα φωνητικά του Coverdale ιδανικά, είτε με τσιρίδες (που αναπόφευκτα θυμίζει Plant λόγω του ύφους των συνθέσεων), είτε στα κανονικά /ερωτικά του. Από το Funky-Διονυσιακό-ZeppelinesqueShake my tree” έως το rock-έπος “Whisper a prayer for the dying”, το άλμπουμ είναι εξαιρετικό.

Δυστυχώς , η προπώληση για την περιοδεία που θα ακολουθούσε δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα οι δυο καλλιτέχνες να ακολουθήσουν και πάλι διαφορετικές διαδρομές. Ο Page συνεργάστηκε με τον Plant στο πολύ καλό “Walking into Clarksdale” και ο Coverdale επέστρεψε με τους Whitesnake. Τέτοια δισκάρα πάντως δεν ξαναέβγαλαν!
Το Coverdale / Page είναι ένα rock διαμάντι που αξίζει να γνωρίσετε ή να επανεκτιμήσετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου