Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Wonder Woman – (2017) Adventure, Fantasy



Δεν είναι και λίγες οι super ηρωίδες που έχουν εμφανιστεί στον κινηματογράφο μετά από την ανάλογη διαδρομή στην Comic ιστορία (Electra, Catwoman, Supergirl κ.α.). Τους αναλογεί όμως ελάχιστο μερίδιο σε σχέση με τους άντρες super ήρωες, και συνήθως οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούν είναι οριακά άνω του μετρίου.
Η Wonder Woman μετά από μια εμφάνιση στο “Batman v Superman:Dawn of Justice”, ήταν σαν να απαιτούσε να γίνει ταινία, όντας το πιο σημαντικό κομμάτι της μέτριας και μεγαλεπήβολης συνάντησης των δυο super ηρώων.
Η πρωτοεμφανιζόμενη στο είδος σκηνοθέτιδα Patty Jenkins (“Monster”) δεν τα πάει καθόλου άσχημα. Έχει όμως ένα τεράστιο ατού στα χέρια της. Και αυτό δεν είναι άλλο από την πρωταγωνίστριά της.  Η Gal Gadot είναι κομμένη και ραμμένη για το ρόλο. Τα εφέ είναι υψηλού επιπέδου, το σενάριο κρατάει το ενδιαφέρον με το ανθρωπιστικό του μήνυμα, η αναπαράσταση της εποχής του Α’ παγκοσμίου πολέμου είναι εκπληκτική. Αναμενόμενα όλα, με τέτοιο budget.
Η ταινία όμως δεν θα είχε αυτή την επιτυχία αν δεν πρωταγωνιστούσε η Gal Gadot, που ειδικά στο δεύτερο μέρος πραγματικά κλέβει την παράσταση και μεταμορφώνεται στην Wonder Woman, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τους (κατά τ’ άλλα πολύ καλούς) Β’ ρόλους και τις εκρήξεις. Μόνος παράταιρος (όχι κακός) για το μέγεθός του ως ηθοποιός, o David Thewlis.
Μια ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική προσθήκη στο πάνθεον των super ηρώων, το “Wonder Woman” σίγουρα θα έχει αρκετά ακόμη one woman show σαν αυτό εδώ του 2017.

7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου