Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

The Cult – Love (1985) Hard rock, Gothic, Indie



Όλοι έχουν ακούσει έστω μια φορά στην ζωή τους τα “She sells Sanctuary” και “Rain” των The Cult.
Συμπεριλαμβάνονται και τα 2 σε ένα άλμπουμ που αγαπώ, σε ένα άλμπουμ αψεγάδιαστο, από ένα συγκρότημα που δίψαγε για επιτυχία και δημιούργησε κατ΄εμέ την καλύτερη του μουσική και με τον καλύτερο ήχο! Το “Love” κυκλοφόρησε το 1985 και ακολούθησε το συμπαθές ντεμπούτο “Dreamtime”. Έφτασε στο Νο4 στα βρετανικά charts , έβγαλε 3 single (“She sells Sanctuary”, “Rain”, “Revolution”) και έχει πουλήσει παγκοσμίως περί τα 2.500.000 αντίτυπα. Το “Love” παρόλη την μεγάλη σχετικά διάρκεια του είναι Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο! Έχει καθαρή παραγωγή σαν τα γάργαρα νερά, μουσική gothic-post punk που όμως συνεχώς λοξοκοιτάζει προς το hard-rock.Οι κιθάρες του Duffy θυμίζουν πολύ περισσότερο τον The Edge των U2 παρά τον Angus όπως θα γινόταν στην συνέχεια, ενώ το rhythm section είναι απίστευτα δεμένο. Όσο για τα sexy-rock φωνητικά του Ian Astbury με τα άπειρα “Yeah” είναι το σήμα κατατεθέν του γκρουπ. Τεράστια έμπνευση, κανένα “filler” και μια αξιέπαινη συνοχή καθορίζει τον δίσκο . Εκπληκτική η αίσθηση ελευθερίας που αποπνέει, ικανή να κάνει έναν τσοπερά και ένα Curά (οπαδό των The Cure) να βρεθούν στο ίδιο μαγαζί και να τα σπάσουν μαζί!
Ας σταθούμε κλείνοντας στην επική μπαλάντα “Brother Wolf Sister Moon”για να καταλάβετε τι στίχους έγραφε το δίδυμο Astbury-Duffy.
And the wind will blow my fears away
Will dry my tears away
And dry my tears away
And dry my tears away
Embrace the wind with both arms
Stop the clouds dead in sky
Hang your head no more
And beg no more”

Κλασσικό, διαχρονικό , αξεπέραστο, το “Love” είναι το breakthrough album των The Cult.
Μετά από δύο χρόνια, οι The Cult θα γνωρίσουν τον Rick Rubin και θα κυκλοφορήσουν το “Electric” (σαφής αναφορά στους AC/DC) αλλά αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου