Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Roger Waters – Is this the life we really want? (2017) Progressive rock



25 χρόνια είναι πολλά. Όταν ένας καλλιτέχνης του εκτοπίσματος του Roger Waters αποφασίζει να κυκλοφορήσει νέα δουλειά τότε έχουμε ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός. Ο δίσκος πρέπει να ακουστεί! Και αντικειμενικά άξιζε τον κόπο!
Με ισχνή concept προσέγγιση για τους πολιτικούς, τον καπιταλισμό και την μετα-Trump κατάσταση στον πλανήτη, ο Waters φτύνει άπειρα “fucks” και “sucks”. “Picture a shithouse with no fucking drains/Picture a leader with no fucking brains”. Καταπιάνεται επίσης με την τρομολαγνεία, το Αμερικάνικο όνειρο, τον πόλεμο, εξάλλου πάντα ήταν βαθιά πολιτικό ον. Η μουσική που “ντύνει» με δραματικό τρόπο τις ανησυχίες του ανθρώπου που σφράγισε συνθετικά το μεγαλύτερο μέρος της πορείας των Pink Floyd, είναι art prog rock που πατάει γερά στην μετά “Dark side of the moon” εποχή και ειδικότερα προς το “The Wall”. Σε αυτό παίζουν ρόλο και οι προσθήκες, και τα εφέ του παραγωγού των Radiohead, Nigel Godrich. Όσο για την γερασμένη φωνή του Waters κουβαλάει τόση εμπειρία που συνεχίζει να προκαλεί αφυπνιστικά vibes .
Εντέλει μετά από πολλές ακροάσεις ο δίσκος με την μινιμαλιστική του προσέγγιση και τις θλιμμένες μελωδίες, σου αφήνει μια καταθλιπτική αίσθηση.
“Is this the life we really want?”, “Picture that”, και “Smell the roses” πρέπει να ακουστούν από όλους τους παλιούς classic rockers.

7/10 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου