Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Hunter, Hunter (2020) Horror, Thriller, Drama

 

Σκηνοθεσία: Shawn Linden

Σενάριο: Shawn Linden

Παίζουν: Camilla Sullivan, Summer H. Howell, Devon Sawa

Διάρκεια: 1h : 33m

Ο Joseph και η οικογένεια του, η γυναίκα του Anne και η κόρη του Renee, ζούνε απομονωμένοι στο Δάσος, ως επεξεργαστές γούνας αρκούδων. Έχοντας κάνει συνειδητή επιλογή ζωής με την παραμονή τους και τον αγώνα τους στην φύση, θα απειληθούν από την επιστροφή ενός αφηνιασμένου λύκου που έχει στόχο να τους επιτεθεί. Ο Joseph θα προσπαθήσει να τον εντοπίσει.

Από το πουθενά, μάλλον από το 2012 και το “Good Lie”, που δεν γνωρίζω κάποιον που να το έχει δει…, ο κύριος Shawn Linden γράφει και δημιουργεί ένα στιβαρό, υποβλητικό και καλοστημένο θρίλερ, έτσι όπως δεν τα κάνουν πλέον. Με ρεαλισμό και επικεντρώνοντας τις κάμερες του στα πρόσωπα και όχι στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον που βρίσκεται η οικογένεια του Joseph, θα πει μια σκληρή  ιστορία με ανατροπές και ένα άγριο - επηρεασμένο από το French Horror, συγκλονιστικό φινάλε. Το τραγούδι που κορυφώνει την ένταση με απίστευτο τρόπο στα τελευταία τέσσερα λεπτά λέγεται “Hypnotized Narcissist”, και είναι ένας από τους λόγους να λατρέψετε και να θυμάστε για πάντα το “Hunter, Hunter”! 

Η ατμόσφαιρα στο “Hunter, Hunter” είναι ρεαλιστική, μουντή, απαισιόδοξη, η τριάδα των ηρώων καλείται να αντιμετωπίσει όχι μια, αλλά τρεις διαφορετικές απειλές (η φτώχεια/πείνα, ο λύκος, το τρομακτικό και επικίνδυνο άγνωστο – no spoilers ) ενώ οι επιλογές τους και κάποια παιχνίδια της μοίρας θα τους φέρουν στα όρια τους. Εδώ ο Shawn Linden αποδεικνύεται μάστορας χτισίματος έντασης ουκ ολίγες φορές, ωστόσο με έναν όχι και τόσο γρήγορο ρυθμό! Και αυτό είναι επιτυχία, γνωρίζεις και νοιάζεσαι για τους χαρακτήρες από τα πρώτα κιόλας λεπτά και παρακολουθείς την προσπάθεια για λύτρωση στα προβλήματα τους. Θα έρθει όμως ποτέ…;

Πολύ περισσότερο από ένα animal horror movie, το “Hunter, Hunter” μια αξιόλογη και αρκετά πρωτότυπη Horror δουλειά από Καναδά!

7,5/10 


 
(Πηγές: Imdb, Wiki)

Imdb link: https://www.imdb.com/title/tt2226162/?ref_=tt_urv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου