Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

My Bloody Valentine (1981) Horror, thriller, mystery


Σκηνοθεσία: George Mihalka

Σενάριο: Stephen A.Miller, John Beaird

Πρωταγωνιστούν: Paul Kelman, Lori Hallier, Neil Affleck, Alf Humphreys κ.α.

Διάρκεια: 1h 30m
Ο Harry Warden, είναι ένας από τους 5 εργάτες που θα παγιδευτούν στα συντρίμμια ανθρακωρυχείου μετά από έκρηξη σε μια μικρή πόλη στη Νέα Γουινέα του Καναδά. Υπεύθυνοι είναι δυο προϊστάμενοι που δεν έλεγξαν τα επίπεδα μεθανίου για να παραβρεθούν στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Αφού επιβιώσει καταφεύγοντας στον κανιβαλισμό, ο παράφρων πλέον Harry Warden θα σκοτώσει τους δυο υπεύθυνους και θα εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική. Ορκίζεται όμως εκδίκηση, σε περίπτωση που ξαναγίνει ο χορός του Αγίου Βαλεντίνου στην πόλη. Είκοσι χρόνια μετά, μια παρέα νεαρών, θα αψηφήσει το θρύλο του και η σφαγή θα ξεκινήσει!
Το “My bloody Valentine” είναι ένα από τα καλύτερα Slasher των 80’s, δια χειρός George Mihalka. Ξεχωρίζει από την τεράστια σωρό παρόμοιων ταινιών, χάριν στην ποιότητα που την διακρίνει σε όλους τους τομείς, ακόμη και εάν κάνει χρήση όλων των κλισέ που ουσιαστικά τότε διαμορφώνονταν. Κυριότερο το πολύ καλό σενάριο/υπόβαθρο που δίνει ζωή σε ένα παρανοϊκό/ δολοφόνο θρύλο, αντάξιο του Michael και του Jason. Η φιγούρα του αδίστακτου μαυροντυμένου δολοφόνου με στολή και αξεσουάρ ανθρακωρύχου (γκασμάς φυσική προέκταση του χεριού), είναι πολύ τρομακτική.
Βαρβάτοι φόνοι, με διαφορετικούς τρόπους, ειδικά η εισαγωγική σκηνή και ο φόνος στο πλυντήριο, in your face σκηνικό, με μια ανθρώπινη καρδιά σε ένα κουτί ως προειδοποίηση προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί ο χορός. Γενικότερα επικρατεί μια πολύ απειλητική ατμόσφαιρα με αποκορύφωμα το φινάλε μέσα στο ορυχείο.
Ως συνηθίζεται το sex απαγορεύεται στα slasher και πάνω στην κατάλληλη ώρα ο Harry ξεπαστρεύει κόσμο, ενώ έχουμε και final girl (το οποίο διεκδικούν οι δυο συμπρωταγωνιστές κατά τη διάρκεια της ταινίας). Στην παρέα των νεαρών υπάρχει και ο απαραίτητος χιουμοριστικός χαρακτήρας, με τη φάτσα και τις ατάκες του οποίου ξεράθηκα 2-3 φορές.
Το τέλος όπως και η εισαγωγή, με άφησε πάλι με ανοιχτό στόμα, εφόσον το επίπεδο βίας χτυπάει κόκκινο και προσέξτε μιλάμε για το 1981!
Κορυφαίο slasher!

8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου