Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

A dark song (2016) Drama, Horror


Η Sophia είναι αποφασισμένη να πραγματοποιήσει μια αποκρυφιστική τελετή και είναι πρόθυμη να πληρώσει με οποιοδήποτε κόστος, υλικό και ψυχικό, για να την πραγματοποιήσει. Θα απευθυνθεί στον ειδικό Joseph Solomon ο οποίος την προειδοποιεί για την επικινδυνότητα του εγχειρήματος και προσπαθεί να εκμαιεύσει το κίνητρο πίσω από την επιθυμία της.
Ο Liam Gavin (σενάριο, σκηνοθεσία) αποσπά εξαιρετικές ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό του δίδυμο και καταφέρνει να παίξει με την αμφιβολία. Ο θεατής αναρωτιέται εάν πραγματικά το θέλει η Sophia και γιατί, ενώ ο Joseph μπορεί να παρουσιάζεται σαν Μεσσίας, στην επόμενη σκηνή όμως να θυμίζει τσαρλατάνο.

Σε αυτό το ρεαλιστικό πλαίσιο, με δυο πονεμένους ανθρώπους στο επίκεντρο, το μεγάλο ερώτημα θα απαντηθεί στο δεύτερο μέρος της ταινίας. Μπορείς να καλέσεις του νεκρούς; Και ποιο είναι το τίμημα, αν όντως γίνεται; Και εδώ, ο Liam Gavin, τα πάει μια χαρά δεδομένου budget και εμπειρίας.
Το Dark Song είναι μια αργή, art horror movie που για αρκετούς, ειδικά με το φινάλε της, δεν εκπληρώνει τον στόχο και δεν δικαιολογεί το σχετικό ντόρο. Και εδώ είναι όλο το θέμα. Σε κανένα σημείο της ταινίας ο Gavin δεν προσπαθεί να τρομάξει αλλά εστιάζει στο χτίσιμο των προσδοκιών, στο δραματικό κομμάτι, και να νιώσει άβολα ο θεατής . Και ναι, τα πάει περίφημα, οπότε δεν έχει λόγο να κάνει  το φινάλε gore ή τραβηγμένο απλά για να εντυπωσιάσει. Να βρει και να αντιμετωπίσει την αλήθεια είναι για τη Sophia ό, τι πιο τρομακτικό μπορεί να της / μας συμβεί.
  
Ένα σκηνοθετικό ντεμπούτο που αξίζει προσοχής.

6,5/10

ΥΓ. Αν ανήκετε στην κατηγορία του εκπαιδευμένου σε jump scares και εντυπωσιακών δαιμόνων, κοινό, παρακαλώ μείνετε μακριά. Η ταινία για εσάς, και δικαίως, ανήκει στην κατηγορία “Ύπνος”.


Δείτε το τρέιλερ εδώ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου