Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Truman (2016) Drama




Αληθινή, ζεστή, ανθρώπινη. Δεν είναι αγκαλιά, είναι η ταινία του Cesc Gay που διηγείται 4 μέρες στη ζωή του Julian και του σκύλου του Truman.
Ο Julian βρίσκεται στο τελικό στάδιο καρκίνου του πνεύμονα. Η σύντομη επίσκεψη του αδερφικού του φίλου Tomas από τον Καναδά για 4 ημέρες, θα σημάνει αποκαλύψεις και δοκιμασίες για τους ίδιους και του γύρω τους, και ένα νέο αφεντικό για τον Truman. Η μεγάλη αγάπη του Julian είναι ο σκύλος του και δεν θα μπορούσε να τον εμπιστευθεί στον οποιονδήποτε μετά το θάνατό του. Έτσι, στην προσπάθεια εξεύρεσης του κατάλληλου ιδιοκτήτη θα παρακολουθήσουμε τους δυο φίλους να ζούνε πολλά που αφορούν το θάνατο, τη φιλία και την αγάπη.
Η ταινία είναι πλημμυρισμένη με σκηνές αμηχανίας μπροστά στη βεβαιότητα του θανάτου και έτσι το χιούμορ μας βγάζει από το mood απαισιοδοξίας. Το μόνο που έχει απομείνει στον Julian είναι η ειλικρίνεια που θα έλεγα ότι είναι και το κεντρικό μήνυμα της ταινίας. Τι μπορείς να φοβηθείς μπροστά στο θάνατο; Ο Julian είναι ειλικρινής για όλα και με όλους. Το αν θα καταφέρει να είναι και με τον γιο του, σας αφήνω να το ανακαλύψετε μόνοι σας σε μια από τις πιο συγκινητικές σκηνές που έχω δει πρόσφατα.
Το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι απόλαυση. Ο Ricardo Darin ("Κλείσε τα μάτια σου") είναι όπως πάντα υπέροχος, όμως αποκάλυψη είναι και ο Javier Camara στο ρόλο του κολλητού του, ως ο γλυκός γίγαντας - ήρεμη δύναμη.
Ανδρική δραμεντί, που αξίζει να τσεκάρετε.

7/10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου