Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Horisont – About time (2017) Hard rock, heavy metal



Οι Horisont  έχαναν με χαρακτηριστική ευκολία την άτυπη κόντρα σουηδικών 70’s retro bands από τους Witchcraft, Graveyard κα. Ακόμη και οι Burning Saviors πολύ χαμηλότερης απήχησης είχαν έναν δικό τους ήχο και μαγευτικές συνθέσεις που συνδυάζουν ισότιμα το hard rock με την ψυχεδέλεια. Οι Horisont γύρισαν το παιχνίδι και βρήκαν την πραγματική τους ταυτότητα με το “Odyssey”. Με κρυστάλλινο ήχο και μουσική που ξέφευγε από την χιλιοπαιγμένη stoner metal πατέντα, παντρέψανε τους Blues Oyster Cult με τους Thin Lizzy και με ένα δυνατό sci-fi στιχουργικό concept, δημιούργησαν ένα αριστουργηματικό διαμαντάκι (βλ. Νο 5 στα καλύτερα του 2015).
Το τρένο των Horisont δεν αλλάζει πορεία πλέον. Στο νέο τους “About time” διατηρούν όλα τα στοιχεία που τους έκαναν να ξεχωρίσουν (πάλι με concept) και γράφουν ακόμη πιο άμεσα (και μικρά σε διάρκεια) τραγούδια. Δεν φοβούνται να διαφοροποιήσουν πράγματα και ενώ οι διπλές κιθάρες και το στιβαρό (ρυθμικότατο) μπάσο πρωταγωνιστούν και πάλι, δεν είναι λίγες οι φορές που τα πλήκτρα ξεχωρίζουν προσθέτοντας έναν 80’s, AOR χαρακτήρα στις συνθέσεις που τελικά τους ταιριάζει πολύ (άκου το “Boston gold”).
Dynamite Track: “Electrical”
Instant Classic Track: “About time”
Προφανώς οι φίλοι του είδους θα μείνουν από ικανοποιημένοι ως ενθουσιασμένοι, αλλά  πρέπει να ακουστεί και από παλαιούς rockers. Τους αφορά άμεσα!

8/10

Ακούστε το "Electrical" εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου