Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Bone Τomahawk (2015) Drama, Horror
Τέσσερις άντρες θα ξεκινήσουν από τη μικρή τους πόλη για να σώσουν τους απαχθέντες συμπολίτες τους από κανίβαλους τρωγλοδύτες.
Το σενάριο της ταινίας λαμβάνει χώρα στην Άγρια Δύση. Μετά το φιλμικό αξιοπερίεργο Ravenous (1999) –αν δεν το έχετε δει πλιζ κάντε το άμεσα- άλλο ένα γουέστερν με θέμα τον κανιβαλισμό έφτασε στις μεγάλες και μικρές οθόνες προς τέρψη των απανταχού horror fans αλλά και κάθε σινεφίλ που θα εκτιμήσει μια αργά εξελισσόμενη δραματική περιπέτεια.
Το Bone Tomahawk διαρκεί  132 λεπτά και είναι χωρισμένο σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος είναι η εισβολή του σκοταδιού στο φως, το δεύτερο είναι το ταξίδι και το τρίτο η αντεπίθεση του φωτός στο σκοτάδι. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι έχουν έναν ουσιαστικά υπερφυσικό και βάρβαρο αντίπαλο και για να τονιστεί η ήδη τεράστια διαφορά μεταξύ του “πολιτισμένου” και του άγριου κόσμου, οι πρωταγωνιστές διακατέχονται από υψηλά επίπεδα ηθικής, αγωνιστικότητας, πίστης και αυτοθυσίας. Στην άλλη πλευρά η κόλαση. Έτσι απλά.
Η ταινία είναι αργή (ίσως υπερβολικά για όσους δεν είναι προετοιμασμένοι), με καλογραμμένους διαλόγους, ζεστό ανθρώπινο χιούμορ και διακατέχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από ένα βαρύ πέπλο απαισιοδοξίας και ματαιότητας. Είναι τόσο παράτολμη και απελπιστικά δύσκολη η αποστολή των τεσσάρων, που μόνο ένα θαύμα θα βοηθήσει για ένα αίσιο αποτέλεσμα. Θα συμβεί όμως ποτέ;
Το Bone Tomahawk αποτελεί έναν κινηματογραφικό άθλο αλλά και έναν οδηγό για όλους τους νέους σκηνοθέτες δημιουργούς. Με μόλις 21 μέρες γυρισμάτων και το εξαντλητικό (για τα επίπεδα της Hollywoodιανής βιομηχανίας) budget του 1,8 εκ. δολαρίων, ο S.Craig Zahler παραδίδει ένα πρότυπο γουέστερν τρόμου και καταγράφεται ως ένας σπουδαίος αφηγητής.
Όσο για το cast είναι όνειρο και όλοι δίνουν άριστες ερμηνείες.
Kurt Rassel: O εμβληματικός και ανθρώπινος σερίφης.
Richard Jenkins: Βοηθός Σερίφη, say no more – απολαύστε τον.
Matthew Fox: Ο ιππότης – εκδικητής.
Patrick Wilson: Ο θεοσεβούμενος σύζυγος που πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του.
Lili Simmons: Ως η σύζυγος που έχει απαχθεί, τα πάει περίφημα στο σχετικά σύντομο ρόλο της, με πολύ δυνατές ατάκες!
Το Bone Τomahawk είναι η horror έκπληξη που πρέπει να δείτε.

8/10
Δείτε το trailer εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου