Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Big Bad Wolves (2013) Thriller, Comedy

 
Το Ισραήλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με αυτήν εδώ την κωμωδία τρόμου.
Τοπική κοινωνία μαστίζεται από τη δράση serial killer που βασανίζει και στη συνέχεια αποκεφαλίζει μικρά κορίτσια. Οι Big Bad Wolves είναι οι τρεις πρωταγωνιστές. Το κοινό τους στοιχείο: και οι τρεις είναι κακοί γονείς. Ο κύριος ύποπτος δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο, ο ντετέκτιβ που έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης και ο πατέρας του τελευταίου θύματος.
Ο τελευταίος έχει ως στόχο να αποσπάσει την ομολογία του δασκάλου, παρόλο που δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία αρκετά για να κατηγορηθεί επίσημα. Έτσι λοιπόν, αποφασίζει να τον απαγάγει και να του κάνει αυτά που (υποτίθεται;) ότι κάνει και ο ίδιος στα θύματά του. Πριν από αυτόν έχει ξεκινήσει τα βασανιστήρια ο ντετέκτιβ της υπόθεσης αλλά εκθέτει το αστυνομικό σώμα, όταν κυκλοφορήσει το
video με αυτά που προκαλεί στον ανήμπορο να αντιδράσει δάσκαλο και τίθεται εκτός υπηρεσίας.
Θα μπορούσε να είναι μια ταινία τρόμου που θα μείνει στην ιστορία για τις φρικτές δολοφονίες, την σκοτεινή ατμόσφαιρα και τον ευφυέστατο δολοφόνο που θα αποκαλυφθεί στο φινάλε. Κάτι σαν το “Seven” ας πούμε. Και όμως οι Aharon Keshales και Navot Papushado (μαζί σκηνοθεσία και σενάριο) κάνουν την έκπληξη και με ένα τόσο δύσκολο και βαρύ θέμα, κάνουν το κοινό να γελά με τις ατάκες και τις καταστάσεις που δημιουργούν.
Οι καυστικοί διάλογοι είναι της Ταραντινικής σχολής και υπερτερούν έναντι των σοβαρών και δραματικών στοιχείων. Υπάρχουν και αυτά, όμως χάνονται μπροστά στην psycho fun διάθεση που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των σκηνών. Και μέσα στο fun αιωρείται και η αμφιβολία για το εάν όντως το έχει κάνει ο δάσκαλος.
Άκρως ενδιαφέρουσα μίξη ειδών (κωμωδία, θρίλερ, μυστήριο), που συμπεριλαμβάνει και πολλά σχόλια πάνω στον τρόπο ζωής της ισραηλινής κοινωνίας, όπως ο φόβος για τους άραβες, η εξάρτηση παιδιών από τους γονείς κ.ά.
Ένα comedy torture porn από το Ισραήλ που αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία. Εξάλλου, κατά δήλωση του Tarantino: “The best film of 2013”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου