Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Lucifer Jones - Awful (Doom Metal)

 

One man project από το 2015, o πολυπράγμων Αμερικάνος (Νέα Υόρκη) Aerik Von δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα το ύφος της από 2021 κυκλοφορίας των Lucifer Jones με τίτλο “Awful”. Όπως αναφέρεται λοιπόν στη σελίδα Bandcamp των Lucifer Jones, αποτελούν ένα ιδανικό συνδυασμό Black Sabbath και Black Flag. Δηλαδή Doom metal αναμειγμένο με Punk!

Θα ακουστεί κλισέ, οι Lucifer Jones δεν ανακαλύπτουν τον τροχό, παρόλα αυτά υπάρχει ανανεωτική διάθεση του ήχου με τον πειραματισμό πρόσμιξης με το Punk, και έτσι βάζει/βάζουν φαρδιά την υπογραφή του/τους σε ένα αρκούντως ικανοποιητικό  και ενδιαφέρον doom metal album.

Όσοι φαν του είδους το ακούσουν δεν υπάρχει περίπτωση να απογοητευτούν. Σάπιο, μοχθηρό και λασπώδες (sludgy), το “Awful” σε βάζει στο κλίμα από το εισαγωγικό “Hallows Eve” με φανερή την επιρροή του ομώνυμου Sabbath doom metal ύμνου και ένα δεύτερο μέρος ταχύ και εφιαλτικό! Τo ομώνυμο “Awful”, άμεσα μου προκάλεσε pongo αντίδραση (χορεύοντας πίσω μπρος you know?) με το up-tempo gothic-punk ρυθμό του, και το επιβλητικό ρεφραίν. Απόλυτο doom το “Marriage of Heaven and Hell”, βαρύ, τραγικό και spooky πάντα με τους Sabbath ως οδηγούς! Το “Devil in the Details” είναι το δικό τους “N.I.B.”, ενώ το αγαπημένο μου από το άλμπουμ, το αργόσυρτο και evil μελαγχολικό “Storm Warning” ακολουθεί! Το δίλεπτο ιντερλούδιο “Saddle River”, βρίσκεται πριν από το κλείσιμο με το εννιάλεπτο “Chestnut Ridge Road Cemetery” όπου το σκοτάδι θα απλωθεί για τα καλά στα ηχεία σας, με κάπως punk ρεφραίν! Απελπισία, απώλεια, όλεθρος, δικό μας παιδί είναι ο Aerik. Αυτά πραγματεύεται ένα παραδοσιακό doom metal album και εδώ με μεγάλη επιτυχία! Παρόλο τα παραμορφωμένα φωνητικά στην μεγαλύτερη διάρκεια του, ο δίσκος μου άρεσε και μου άρεσε πολύ.

Οι φίλοι του είδους επιβάλλεται να τσεκάρουν! Doom on!

Bandcamp:http://luciferjones.bandcamp.com
Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCNnYQBEOlqXjwYy6R7qNAxA
Spotify:
https://open.spotify.com/artist/1mA58xFcFazVm2hYQQv5sC
Instagram:
http://www.instagram.com/luciferjonescult

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου