Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Brawl in cell block 99 (2017) Action, Thriller, Drama


Brawl in cell block 99 (2017) Action, Thriller, Drama

Σκηνοθεσία: S. Craig Zahler

Σενάριο: S. Craig Zahler

Παίζουν: Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Udo Kier, Don Johnson, Dion Mucciacito,  κ.α.

Διάρκεια: 2h:12m

Ο πρώην μποξέρ Bradley Thomas θα χάσει την δουλειά του ως οδηγός ρυμουλκού και προκειμένου να σώσει το γάμο του και να φτιάξει την ζωή του, θα ξεκινήσει να μεταφέρει ναρκωτικά για τον φίλο του Gil. Όταν όμως μια σοβαρή δουλειά πάει στραβά, θα βρεθεί στην φυλακή αντιμέτωπος με μια νέα αποστολή.
Ο S.Craig Zahler είχε εντυπωσιάσει με το “Bone Tomahawk” του 2015, ένα γουέστερν θρίλερ που κουβαλούσε κάτι από την αρχοντιά 70s ταινιών, παρουσιάζοντας μια άνιση μάχη μεταξύ καλού και κακού, με ένα σενάριο ηρωισμού αλλά και αρκετή δόση χιούμορ. Αργός ρυθμός, λίγες αλλά υπερβολικά βίαιες σκηνές δράσης, και απολαυστικοί διάλογοι.  
Ακριβώς το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και στο “Brawl in cell block 99”, με πρωταγωνιστή έναν αγνώριστο Vince Vaughn στο ρόλο ενός αγαθού γίγαντα με τιμή. Μιλάμε για αληθινή και πολλή τιμή καθώς και άπειρη αγάπη για την οικογένεια του. Είναι σχεδόν καρτουνίστικος ο χαρακτήρας του, ικανός για όλα αρκεί να κάνει το καλό και να σώσει τους δικούς του ανθρώπους και όχι μόνο. Ο Bradley είναι ο ήρωας που αναγκάζεται να γίνει κτήνος προκειμένου να αντιμετωπίσει το κακό, ακριβώς όπως η ομάδα των πρωταγωνιστών του “Bone Tomahawk”. Θα του δοθούν άπειροι λόγοι ώστε να γίνει εξαιρετικά βίαιος, ενώ το σενάριο περιέχει και αρκετές εκπλήξεις και ανατροπές. Οι σκηνές δράσης είναι αργές, άψογα χορογραφημένες, κατά έναν μη αληθοφανή τρόπο που τις κάνει να φαίνονται σαν πρόβες γυρισμάτων, ταυτόχρονα όμως δίνουν δουλειά στους ορθοπεδικούς όλου του κόσμου. 
Ένα prison movie για αληθινούς άντρες, που με έφερε στα όρια μου με την ακραία βία και τον εξωφρενικό τρόπο που παρουσιάζεται, ακόμη και όταν υποστηρίζεις το έργο του πρωταγωνιστή στο 100%. Εντυπωσιακός και γοητευτικός ο Don Johnson κάνει ένα δυνατό πέρασμα, ενώ το παγωμένο βλέμμα του Udo Kier σίγουρα θα σας κάνει να τον μισήσετε. 
 Ο Zahler κατά την άποψη μου, δεν είναι άλλος ένας φτωχός Tarantino, βαδίζει στα χνάρια του Πέκινπα (χωρίς τη μεγαλομανία) αλλά και του γκανγκστερικού De Palma (Ο σημαδεμένος, Οι αδιάφθοροι, Carlitos Way), καταγράφοντας στην οθόνη ήρωες που περνάνε σε αυτό το ύψιστο σημείο που το καλό αποτελεί την ίδια τους την ύπαρξη.  

8/10 

(Πηγές: Imdb, Wiki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου