Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Naxatras, The Steams @ 6.4.2019 Gagarin


Το περίμενα πως και πως. Δύο σπουδαίες Ελληνικές μπάντες, που αντιπροσωπεύουν ακριβώς το μουσικό μου γούστο, θα συναντιόνταν στην σκηνή του Gagarin το Σάββατο 6 Απρίλη. Το heavy – εγκεφαλικό stoner των καταξιωμένων Naxatras με το Volcanic rock των ραγδαίως ανερχόμενων The Steams
Εννιά και τέταρτο σε ένα Sold out , ήδη ιδρωμένο Gagarin, οι The Steams με έκδηλο τον ενθουσιασμό τους για την συγκεκριμένη εμφάνιση (ευχαρίστησαν τουλάχιστον 3 φορές τους Naxatras), έδειξαν από την πρώτη στιγμή , από το πρώτο κιόλας κομμάτι ότι θα ξεσπάσουν!
Και καλά εγώ που μέσα σε 8 μήνες τους έχω δει 5 φορές (στατιστικά έχω ανάγκη από μια live εμφάνιση τους ανά 1 ½ μήνα για να την βγάζω καθαρή…), αλλά ένα σημαντικό μέρος του νεανικού κοινού που δεν τους γνώριζε, έπαθε σοκ και χειροκροτούσε φωνασκώντας μετά από κάθε τραγούδι αλλά και σε κάθε παύση (ήρεμες στιγμές κάποιων συνθέσεων), και γενικότερα σε κάθε ευκαιρία! Η ψαρωτική εισαγωγή του “Black Sand”, η κόλαση του “The Drought”, το αγαπησιάρικο “Ever Lasting”, το νέο μου κόλλημα το παλιότερο “Feed” και κλείσιμο με “Ephemeral Joys”. 
Φυσικά δεν έλειψε και το “Harvest” σήμα κατατεθέν του γκρουπ. Ο Πάνος το έχει πάει αλλού με τα φωνητικά του, ο Αντρέας μετατρέπει την σκηνή σε χορευτική πίστα, ο Alex παίρνει όλο και πιο πολλά μέτρα στην σκηνή, ενώ ο Gustav παίζει πλέον το μισό σετ όρθιος (!!!) βασανίζοντας τα δέρματα των τυμπάνων του! Άλλη μια καταπληκτική εμφάνιση, που την καταευχαριστήθηκαν και σίγουρα κέρδισαν πολλούς νέους φίλους! Αποχώρησαν εν μέσω γενικού ενθουσιασμού!

22:30 περίπου οι Naxatras, δηλαδή οι τρεις Βορειοελλαδίτες psychedelic-space rockers που ετοιμάζονται (αν δεν κάνω λάθος) για την Τρίτη Ευρωπαϊκή τους περιοδεία, πάτησαν στην σκηνή. Το κλίμα άλλαξε, τα πράγματα σοβάρεψαν. Απλοί, αφοσιωμένοι στο μουσικό κομμάτι και μόνο (οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θα πει rock σταριλίκι), έδωσαν ένα μαγικό, ταξιδιάρικο live, με καπνούς και ψυχεδελικά σχέδια να προσδίδουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Ξεχώρισα τα “On the silver line” και “You wont be left alone”, από το εξαιρετικό “III”, ενώ αυτή την φορά περίμενα με ανυπομονησία το “Waves”. Φινάλε με “I am the beyonder” και “The great attractor” όπου και έγινε ο αναμενόμενος χαμός! Είναι απορίας άξιο και ταυτόχρονα τόσο μα τόσο ενθαρρυντικό για την νεολαία του σήμερα (γεμάτο 20άρηδες το Gagarin, σε καμμία περίπτωση ο Μ.Ο. άνω των 25), που υποστηρίζει και παρακολουθεί την καλή εγχώρια rock. Κινητά δεν σηκώθηκαν, προσήλωση στην μουσική (χωρίς βαβούρα), και αγάπη προς την μπάντα.
Ότι δίνεις θα πάρεις. Και οι Naxatras γράφουν και παίζουν το ποιοτικότερο space-stoner στην Ελλάδα (και όχι μόνο) και σε καμμία περίπτωση δεν το έχουν πάρει πάνω τους. Αυτό μετράει και εκτιμάται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου